"Ijesztő és félelmetes volt" - Valentino Rossi

A kilencszeres vb győztes szerint a versenyzők már átléptek azon a határon, ami szerint elengedhetetlen a biztonságos vezetéshez.


A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi szerint a gyorsaságimotoros-vb-n szereplő versenyzők közül többen átléptek már azon a határon, amely a biztonságos versenyzéshez elengedhetetlen.

A 41 éves legendás motoros mindezt azután nyilatkozta, hogy a vasárnapi Osztrák Nagydíjon az olasz Franco Morbidelli és a francia Johann Zarco összeütközött, Rossinál és Maverick Vinalesnél pedig centimétereken múlt, hogy eltalálják őket a pályán keresztbepattogó roncsok.

"Fel kell fognunk, hogy a motorkerékpárok ennél a sebességnél olyanok, mint a lövedékek" - kritizálta pilótatársait az olasz sztár. Szerinte a versenyzők nem tisztelik eléggé egymást, ez pedig olyan kockázatos helyzeteket teremt, mint amilyen Spielbergben is történt.

"Ijesztő és félelmetes volt"
- mondta az esetről, hozzátéve, hogy a MotoGP-ben nagyon agresszívak a motorosok, és ez már az alacsonyabb géposztályban, a Moto3-ban és a Moto2-ben is jellemző. "Muszáj tiszteletet tanúsítanunk a versenyzőtársaink iránt" - jelentette ki Rossi.

"Teljesen világos, hogy mi történt, Zarco megelőzte Morbidellit az egyenesben, és nem akarta, hogy féktávon visszaelőzzék, ezért szándékosan fékezett az ellenfél előtt haladva. Tette mindezt 300 kilométer/órás sebességnél" - mondta Rossi.

Borítókép: Mirco Lazzari gp/Getty Images

 

Videók