Robban a bomba? A Ferrari utólag vetetné el Vettel vb-címét!

A Forma-1-es Ferrari csapat vizsgálja a világbajnoki címet megszerző Sebastian Vettel egyik előzését a vasárnapi, idényzáró Brazil Nagydíjon.


Olasz és angol sajtóértesülések szerint a maranellói istálló azt kifogásolja, hogy a Red Bull német pilótája sárga zászlónál - a szabályzatot megszegve - megelőzte a francia Jean-Eric Vergne-t, aki a Red Bull "fiókcsapatát", a Toro Rossót erősítette.

A BBC jelentése kitér arra, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megfelelő videofelvételek esetén akkor is eljárhat az ügyben, ha a Ferrari nem nyújt be hivatalosan panaszt.

Vettel szabálytalan manőveréért a pilóták az előírások alapján úgynevezett áthajtásos büntetést kapnak - azaz ki kell menniük a boxutcába -, utólag pedig a versenybíróság 20 másodperces büntetést szabhat ki.

Ebben az esetben Vettel nem hatodik, hanem nyolcadik helyen végezne az interlagosi futamon, így a másodikként célba érő és a világbajnoki pontversenyben is második helyen végzett, ferraris Fernando Alonso egy ponttal megnyerné a vb-t.

Vettel sorozatban harmadszor lett világbajnok Brazíliában.

Videók