Forma-1: ócska trükkel szerez előnyt a Ferrari Austinban?!

Több külföldi oldal is megszellőztette, hogy a Ferrari egy igencsak átlátszó trükkel kívánja előnyhöz juttatni a vb-címért versenyben lévő versenyzőjét, Fernando Alonsót.


Több külföldi lap mellett az f1-live.hu, valamint a kint tartózkodó Szujó Zoltán is Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Ferrari azt tervezi, váltót cserél Felipe Massa autójában.

Mindez azért érdekes, mert a brazil a tegnapi időmérő edzés után a hatodik helyet szerezte meg, míg a Sebastian Vettelt üldöző csapattársa, Fernando Alonso a nyolcadik lett Romain Grosjean hátrasorolása után. Ez azt jelentené, hogy mindkét ferraris a jelenlegi poros ív helyett a rajtrács tiszta oldaláról rajtolhatnának, ami nem akármekkore előnyt jelent!! Massa korábban azt nyilatkozta, a poros ívről olyan indulni, mintha "jégről rajtolnának".

A sebességváltó cseréje automatikus öt helyes rajtbüntetést von maga után. Egyelőre semmi sem hivatalos de egy biztos: a Ferrari mérlegeli a lehetőséget, ráadásul a szabályok szerint a csapatnak nem kell indokolnia a sebességváltó cseréjét, így, ha taktikai okból tennék meg azt, nem vonhatnák őket felelősségre.

Ted Kravitz, a Sky szakértője: "Átnéztem a sportszabályzatot, és semmi sincs, ami megakadályozhatná a Ferrarit abban, hogy kicserélje Massa váltóját azért, hogy egy hellyel feljebb hozza Alonsót, ráadásul a tiszta oldalra.”

Vajon bevállalják?!

Videók