Forma 1-es pillanatok 2010-ből - videók

A brit The Sun bulvármagazin összeállította az idei Forma 1-es évad legérdekesebb momentumait. A száguldó cirkusz bővelkedik különleges pillanatokban, noha van, amelyikről a szereplők lemondtak volna.


A The Sun 2010-es Forma 1-es díjai:

AZ ÉV LEGŐRÜLTEBB PILÓTÁJA - SEBASTIAN VETTEL

Noha a 23 éves német lett a világbajnok, a The Sun szerint az övé volt a legmerészebb manőver. Vettel Spában elképesztő módon előzte meg Jenson Buttont, akiben valószínűleg ekkor tudatosult, hogy a címvédéshez szőtt álmaik fütbe mentek.

AZ ÉV VILLÁMGYORS KARRIERJÉT BEFUTÓ PILÓTÁJA - HEIKKI KOVALAINEN

A Lotus finn versenyzője Szingapúrban kergette őrületbe csapatát, illetve a nézőket. Miután lángra lobbant alatta a gép, halálos nyugalommal vezette még egy darabig, majd leparkolt a boxutca fala mellett, kiszállt és a kerítésen keresztül elkért egy tűzoltókészüléket, és tűzoltóvá avanzsálódva eloltotta a járgányt.

AZ ÉV DÜHROHAMA - LEWIS HAMILTON

A McLaren angol pilótája ugyancsak Szingapúrban alakított, miután összeakadt Mark Webberrel és kiesett. Hamilton elhajította a McLaren méregdrága kormánykerekét, miután kocsijával együtt valós világbajnoki esélyei is összetörtek. Sokak szerint azonban végre volt egy emberi pillanata, mert Hamilton általában nem mutatja ki az érzelmeit. Na, erre inni kell! Természetesen kizárólag ásványvizet.

AZ ÉV - ANGOL HUMORRAL MÉRT - LEGVICCESEBB JELENETÉNEK SZEREPLŐJE - SEBASTIAN BUEMI

A svájci pilóta vélhetően nem értene ezzel egyet, de kétségtelen, hogy utólag már lehet nevetni  - legalábbis Angliában ez úgy tűnik vicces -  azon, hogy Sanghajban a Toro Rosso egy fékezésnél egyszerre veszítette el mindkét első kerekét. Szerencsére Buemi megúszta a balesetet.

AKI NEM ÉLT A NEVE ADTA LEHETŐSÉGGEL - BRUNO SENNA

Némileg igazságtalannak érezzük a The Sun megállapítását, mert a Hispania Racing Team autójával talán még Ayrton Senna sem lett volna képes maradandót alkotni, annyira ócska járgány a többihez képest. Bruno Senna is többnyire csak szenvedett és a mezőny hátát nézte, de hát dupla teher egy legenda rokonának lenni. Mások is belebuktak már, elég az ifjabb Nelson "Nelsinho" Pique-re, Nicolas Prostra vagy Leo Mansellre gondolni.

A RED BULL LEGJOBB LÉGIBEMUTATÓJA - MARK WEBBER

Az ausztrál pilóta Valenciában egy rövid időre "csatlakozott" a Red Bull Air Race mezőnyéhez, bár erről szívesen letett volna. Webber autója Heikki Kovalainen Lotusánnak hátsó kerekén felpördült, a levegőben csinált egy szaltót, majd földet érve a gumifalba csapódott. Hatalmas szerencse, hogy Webber sértetlenül ki tudott szállni az autóból, illetve annak maradványábából.

AZ ÉV CSALÓDÁSA - AZ ÚJONC CSAPATOK

A három újonc csapat, a Lotus, a Virgin és a Hispania Racing Team egyformán átveheti a citromdíjat. Igaz, hogy nehéz betörni a Forma 1-be, de a trió teljesítménye még így is kritikán aluli volt. Talán majd jövőre, jobb lesz.

AZ ÉV UGRÁSA - MARK WEBBER

Mark Webber egy gyönyörű hátraszaltóval ugrott egy medencébe monacói győzelme után. Egy igazi műugró is megirígyelte volna a mozdulatot.

AZ ÉV TÚLÉLŐJE - MICHAEL SCHUMACHER

A hétszeres világbajnokba az utolsó futamon szaladt bele az év autótörője, Vitantonio Liuzzi. Az olasz versenyző idén több versenyt is a falnak csapódva, vagy valakivel összeütközve fejezett be, de az utolsó versenyen mázlija volt, hogy Schumacher fejét nem találta el a Force India.

Videók