2011. 10. 20. 15:57

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója megerősítette, hogy a sportág közvetítési jogát elvesztette az RTL Klub.

A sugárzás jogát a közszoláglati televízió kaphatja meg, mellyel kapcsolatban Szabó László Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta, tárgyalnak a jogok megszerzéséről, hiszen szeretnék, ha a sportág ismét az MTV műsorai közt szerepelne.

A Forma-1-es közvetítések kiváló nézettségi részededést hoztak a kereskedelmi televíziós csatornának. Volt olyan időszak, amikor 45-50%-os nézettséget is elért a csatorna. Ám hiába volt a remek nézettség, ha a hirdetési perceket nem tudta értékesíteni az RTL Klub.

A reklámbevételek folyamatos csökkenése pedig ide vezetett: "Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját. Az RTL Klub reklámbevételeinek jelentős részét ugyanis a főműsoridőben és a főműsoridőt megelőző órákban szerzi. A televíziós reklámpiac pedig elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni, hogy a magyar piacon a jelenleg lehetséges maximális, de az eddigieknél szerényebb reklámbevételeket elérhesse" - állt az RTL egy korábbi közleményében.

Időközben Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója a Brand Festivalon elmondta: "A jövő évtől öt éven át ismét a Magyar Televízió közvetítené a Forma-1-es futamokat."

Lapértesülések szerint öt évre, több mint két és fél milliárd forintot fizetne az MTVA, de közel ugyanekkora összeget vinne el a stáb külföldi utazásai, illetve a külső helyszínek kapcsolásának költségei.

Nem hivatalos információk szerint a közvetítési joggal együtt Szujó Zoltán és Czollner Gyula sportriporterek is költöznének az  MTV képernyőjére.

 

 

 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények