Zhou emlékezett vissza a horror balesetére

Utólag teljesen egyértelmű számára, a glória mentette meg.


A startnál Zhou, az Alfa Romeo kínai versenyzője hatalmasat bukott, versenyautója többszáz méteren keresztül csúszott fejjel lefelé az első kanyar bukóterébe, majd átesett a gumifalon is, és a nézőket védő fémkerítésnek csapódott. Nagyjából 15-20 perc után kiderült, hogy Zhou jól van, nem veszítette el az eszméletét, és nincs komolyabb sérülése.

„Beszélgettek velem folyamatosan, hogy gondoskodjanak arról, hogy az eszméletemnél vagyok, és minden rendben van. Szóval mindenre emlékszem, és jól éreztem magam. Kicsit ki kellett magam csúsztatni a kocsiból, hogy ki tudjanak rángatni. Nem vettem észre, hogy a korlátok között vagyok, azt hittem igazából mellette vagyok. De valójában a sorompó és a kerítés között voltam, amit nem tudom, hogyan éltem túl. De aztán visszatekintve nyilvánvalóan láttam, hogy a Halo mentett meg” – mondta Zhou a Motorsport.com-nak.

Az Alfa Romeo pilótája bevallotta, hogy örül annak, hogy a balesete után ilyen hamar visszatérhet, és nincs ideje arra, hogy a vele történteken elmélkedjen. Zhou megerősítette, hogy átment a szükséges orvosi vizsgálatokon, így versenyezhet a hétvégén.

„Már vasárnap visszanéztem a versenyt. Nem éreztem rosszul magam, amikor néztem, és nem volt rossz érzésem ezzel kapcsolatban. Szóval szerintem meg tudtam emészteni a történteket, örültem, hogy csak egy szabadnapom volt, és másnap, kedden hazatértem és elkezdtem készülni. Számomra ez nem jelentett aggodalmat. Nyilvánvalóan vannak olyan esetek, amikor csinálsz valamit, és szükséged van egy kis mentális segítségre. De ezúttal nem érzem úgy, hogy szükség lenne rá.”


Zhou hamar visszatért

Fotó: sport365/Tóth Zsombor

Borítókép: Jakub Porzycki/NurPhoto a Getty Images

Videók