Wolff "lényegtelennek" minősíti Hamilton 35 pontos vereségét Russellel szemben

Az lenne?


Toto Wolff "lényegtelennek" minősítette azt a tényt, hogy George Russell 35 ponttal legyőzte Lewis Hamiltont a 2022-es világbajnokságon.

Russel első szezonját tudta le Mercedes versenyzőként, és a csapat számára ő szerezte az egyetlen győzelmet idén, amikor a Sao Pauló-i sprintversenyen és a nagydíjon is elsőként ért célba. A 24 éves versenyző figyelemre méltóan teljesített, a 22 futamból 19-ben az első ötben végzett, míg Hamilton inkább kísérletezett a beállítási módosításokkal, amivel megpróbálta kihozni a legjobbat a problémás W13-as autóból.

Bármennyire is érthető kívülről az a gondolat, hogy Russell 2023-ban akár még növelheti is a pontkülönbséget a hétszeres korábbi világbajnokkal szemben, tekintve, hogy egy év tapasztalat lesz a Mercedesnél a háta mögött, főnöke, Wolff semmit sem olvas ki a duó 2022-es helyzetéből.

Ugyanis az Ezüstnyilaknál töltött 2013-as debütáló éve óta először fordult elő, hogy Hamilton nem volt versenyben a világbajnoki címért. A 37 éves britnek ez volt az első olyan szezonja, amióta 2007-ben csatlakozott a Forma-1-es mezőnyhöz, hogy egy teljes szezont győzelem nélkül teljesített - a Mercedes motorsportfőnöke azonban "kiemelkedőnek" nevezte tapasztaltabb pilótája mentalitását.

„Úgy gondolom, Lewis nagyon jó volt idén. Időnként leesett az energiaszintje az eligazítóban, azokon a napokon, amikor nehéz volt neki. De az idei mérleg nem hiszem, hogy sokat számít. Sokkal inkább fontosabb, hogy segítsük a beállítani az autót a legjobbra a következő szezonra. A George-dzsal való együttműködés nagyon jó volt, együtt sokat fejlesztették az autót. 10 éves ismerem Lewist és az idei hozzáállása és gondolkodásmódja kiemelkedő volt, annak ellenére, hogy nem nyert” - mondta Wolff a médiának.

Konkrétan a Russell és Hamilton közötti pontkülönbségről kérdezve az 50 éves osztrák így válaszolt.

„Lényegtelen. Nem a világbajnoki címért harcoltak, Brazíliát leszámítva nem versenyeztek győzelmekért.”

Borítókép: Peter J Fox/Getty Images

Videók