Wolff: A Mercedes versenyképes lesz, csak nem tudjuk, mikor…

Nem biztos benne, hogy a szezon elején rögtön toppon lesznek.


 A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff visszafogottan nyilatkozott a W14-essel kapcsolatban.

A tavalyi idényben a Mercedes lekerült a trónról és sokáig nem találták a siker receptjét. Az idei szezonra az a céljuk, hogy a tavalyi tanulságokból építkezve egy versenyképesebb autóval rukkoljanak elő.

„Tavaly az egész csapat kimerülten dolgozott. Amint rájöttünk, hogy az autó nincs ott, ahol lennie kéne, az egész team feszített tempóban dolgozott a szezon végéig.”

„Most arra készülünk, hogy megkezdjük a 2023-as idényt. Nagyon sok motivációt és energiát látok a csapatban, így egy olyan autót dobhatunk be, ami 'egyszer' versenyképes lesz.” – mondta Wolff az autó bemutatása után rendezett sajtótájékoztatón.

Az egyszer szó használata megütötte a riporterek fülét, így később pontosítást kértek az osztrák szakembertől, aki készségesen igyekezte megmagyarázni fogalmazását.

„15 percen keresztül töprengtem azon, milyen szót használjak. Egyrészt azt akartam mondani, hogy igenis versenyképesek leszünk, másrészt viszont alázatos és realista akartam maradni.”

Összességében a csapatfőnök bízik benne, hogy már rögtön az első futamon az elsők közt lesznek majd, de lát esélyt arra, hogy ehhez kicsivel több időre lesz szükségük.

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

Videók