Vettelt senki nem akarja befogadni

A Red Bull és a Racing Point is nemet mondott a németnek.


Sebastian Vettelnek továbbra sincs csapata a következő szezonra, a helyek azonban rohamosan fogynak.

A négyszeres világbajnok neve legutóbb a Red Bull csapatával összefüggésben bukkant fel. A német a felvetésre tegnap még úgy fogalmazott, igent mondana egykori csapata ajánlatára, Christian Horner azonban nemet mondott Vettelre.

Bár több pletyka is szárnyra kapott Vettel átigazolásával kapcsolatban, Horner állítja az üzlet nem fog létrejönni.

"Nyilvánvaló, hogy többen felvetették ezt a témát. Remek sikereket értünk el Sebastiannal és örökre része lesz a történelmünknek, de attól tartok határozott nemmel kell válaszoljak az átigazolására. Remek párosunk van. Úgy gondoljuk, hogy Verstappen és Albon előtt nagy jövő áll.”


Kicsi az esélye, hogy jövőre hasonló fotó készül majd Vettelről és Hornerről.

Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Horner hozzátette:

"Szokatlan, hogy egy négyszeres világbajnok az év ezen szakaszában még nem kelt el.”

"Azt hiszem több lehetősége van. Az egyik a Racing Point, a másik, hogy kihagy egy évet, és jövőre újra számításba veszi a lehetőségeket.”

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy reagált, hízelgő, hogy a csapatát szóba hozták a némettel.

„Megtisztelő, hogy az emberek azt mondogatják Vettel fontolgatja, hogy a csapatunkhoz szerződik. Három-négy évvel ezelőtt ez még nem lett volna téma. Talán azért van ez, mert gyorsabb lett az autónk."


A Racing Pointnál sincs üres ülés a német számára.

Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images

"De mindkét sofőrünkkel hosszú távú szerződésünk van, így most nincs hely neki a csapatunknál" - tette hozzá.

Vettel úgy nyilatkozott, még nem hozta még meg a jövőjét illető döntést. Hozzátette, versenyképesnek érzi magát, és úgy gondolja bár sok mindent elért már, vannak még céljai és nem csak egy résztvevő akar lenni a száguldó cirkuszban.


Borítókép: Charles Coates/Getty Images

Forrás: skysports.com és formula1.com

 

Sport365.hu - Vettel kőkeményen beleállt a Ferrariba

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel azt mondta, meglepte és feldühítette, hogy a Ferrari közölte: az idény végén nem hosszabbítja meg a szerződését. Amikor májusban bejelentették, hogy a felek útjai 2020 végén elválnak, még közös megegyezést kommunikáltak, a német pilóta mostani szavai azonban ennek ellentmondanak. Ahogy fogalmazott, Mattia Binotto csapatfőnök ezzel kapcsolatos hívása meglepetésként érte.

Videók