Vettel: Nincs bajom Leclerc-kel

A négyszeres világbajnok szerint nem változott a viszonya monacói csapattársával, amióta Leclerc a Ferrarinál van.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája szerint semmit nem változott viszonyuk csapattársával, a monacói Charles Leclerc-rel, akivel változatlanul jól kijönnek.

"Ugyanolyan a kapcsolatunk, mint korábban volt, ahogyan az egész év során, úgy most is rendben vagyunk" - nyilatkozta a 32 éves versenyző a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában. Hozzátette, természetesen a futamok közben senki nem akar a másiknak "egyetlen centimétert sem odaajándékozni", mert mindenki le akarja győzni az összes ellenfelét.
"Ez azonban nem utal semmilyen különleges viszonyra kettőnk között, az összes eddigi csapattársammal pontosan ugyanez volt a helyzet" - jelentette ki Vettel, aki reagált arra is, hogy a legutóbbi, Orosz Nagydíjon a rajt után nem tett eleget a Ferrari utasításának, nem engedte vissza maga elé a pole pozícióból startoló, és őt elengedő Leclerc-t.
"Természetesen ez nem volt helyes tőlem, de azóta tisztáztuk a helyzetet" - mondta a német pilóta, aki Szocsiban műszaki hiba miatt nem tudta befejezni a futamot.
A világbajnoki pontversenyben öt versennyel a zárás előtt Leclerc 215 ponttal a harmadik, míg Vettel 194 ponttal az ötödik.

 

Photo by Mark Thompson/Getty Images


 

Videók