Vettel és a Ferrari útjai a szezon végén elválnak

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az idény végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától.


A 32 éves német pilóta nem hosszabbítja meg szerződését és hat év után elhagyja az olasz istállót. A két fél már megegyezett ebben, amit hivatalosan nyilvánoságra is hoztak.

Vettel tavaly csak a csalódást keltő ötödik helyen végzett az autós gyorsasági világbajnokságon, csapattársa, a monacói Charles Leclerc - aki 2019 végén 2024-ig meghosszabbította új kontraktusát - is megelőzte.

Scuderia Ferrari on Twitter

Scuderia Ferrari Mission Winnow and Sebastian Vettel decide not to extend their contract https://t.co/LMvLsJZiP8


Vettel áprilisban úgy nyilatkozott, még az idénykezdet előtt aláírhatja új megállapodását a Ferrarival, ami mostanra eldőlt, hogy nem történik meg végül. 

"Ez Sebastian és a mi közös döntésünk, ami mindenki számára a legjobb lesz. Nem volt könnyű döntés, mivel Sebastian méltó minden tekintetben, hogy a Ferrari versenyzője legyen. Nem volt konkrét ok, ami miatt erre a döntésre jutottunk, egyszerűen eljött az idő, hogy külön utakon folytassuk" - mondta Mattian Binotto.


Fotó: TóthZsombor

"A Scuderia Ferrarival fenntartott kapcsolatom 2020 végén befejeződik. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményeket lehessen elérni a sportban, elengedhetetlen, hogy minden fél tökéletes harmóniában dolgozzon. A csapat és én rájöttünk, hogy nincs közös jövőnk és a szezon végén nem akarjuk közösen folytatni. A pénzügyi ügyek nem játszottak szerepet a döntésben" - mondta Sebastian Vettel.


Fotó: TóthZsombor

Az olasz lapok szerint legvalószínűbb utódja Carlos Sainz Jr. lehet. A 25 éves spanyol szerződése az év végén jár le a McLarennél, amellyel legutóbb a vb hatodik helyén végzett. A legendás raliversenyző, Carlos Sainz fia 2015 óta 102 F1-es versenyt teljesített.

Forrás: ferrari.com/MTI
Borítókép: Charles Coates/Getty Images

Videók