Vet, Vet, Vet Vettel túlélte a káoszt: Brazil Nagydíj, nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó főként a német Sebastian Vettel sorozatban harmadszor elhódított Forma-1-es világbajnoki címét, illetve Fernando Alonso hősies küzdelmét taglalja.


Olaszország:
    
La Gazzetta dello Sport:
"Szuper-Alonso hősiesen, Vettel világbajnok módjára versenyzett. A spanyol második helye nem volt elég az összesítésben, de nem tehet szemrehányást magának. Nem ő, hanem a Ferrari vesztette el ezt a vb-t, mert Monza után nem tudott győztes kocsit adni Alonsónak. Vettel a Sennával történt ütközés után felzárkózott az esőben - tisztelet a világbajnoknak, megérdemelte. A visszavonuló Michael Schumacher bátran versenyzett, és példaképül szolgálhat a fiataloknak."
    
Corriere dello Sport:

"Alonso, nagyszerű voltál! A második hely kevésnek bizonyult, de ezzel az autóval az is csoda volt. Ezt a tehetséget nem szabad elherdálni. Nagy izgalmak Brazíliában, Vettel az utolsó helyről jött vissza."
    
Tuttosport:
"Alonsónak három ponton múlt a siker. Adjanak már neki egy rendes autót!"
    
La Repubblica:
"Alonsónak nem sikerült, Vettel megérdemelten harmadszor világbajnok. A csodagyerek Schumachert és Fangiót utánozza. Schumacher legenda marad."
    
Il Tempo:
"Alonso szárnyalt az esőben, világbajnoki álmai mégis szertefoszlottak. A Schumacher-korszak befejeződött - ezúttal végérvényesen."
    
Corriere della Sera:

"Eső, balesetek, defektek - Vettel azonban állta a sarat. Az F1 aranyifja a harmadik vb-címét szerezte meg."


    
Spanyolország:
    
El País:
"Egy bajnok igazi értékét nemcsak a címeken lehet lemérni, hanem a legyőzött vetélytársakon is. Az Interlagosban szerzett babérkoszorújával Vettel mindkét feltételnek megfelelt."
    
La Vanguardia:
"A csoda csak négy körön át tartott. Alonso közel állt a diadalhoz az őrült futamon, de Vettel stílusosan felzárkózott, és megvédte címét."
    
Marca:

"Vettel minden idők legfiatalabb háromszoros F1-világbajnoka. Alonso négy körön át volt világbajnok az utóbbi idők legdrámaibb és leginkább magával ragadó versenyén. Három pont hiányzott a hőstetthez."
    
As:
"Büszkék lehetünk Alonsóra. Bíztunk a csodában, amelyhez káoszra volt szükség a zárófutamon. Ez be is következett, de nem volt elég. Gratuláció Vettelnek, nagyszerű pilóta, és megérdemeltem győzött."
    
Sport:
"Az utolsó körig éltek Alonso reményei. Vettel óriási izgalmak közepette lett világbajnok minden idők egyik legjobb idényének a végén."


    
Anglia:
   
The Times:
"Vettel a sport halhatatlanjai közé emelkedett."
    
The Guardian:
"A pálya olyan nedves volt, mint a brazil esőerdő, de Vettel megszerezte három év alatt a harmadik világbajnoki címét. A nyugdíjba vonuló gladiátor, Schumacher volt az első, aki átölelte védencét a futam után."
    
The Sun:
"Vet Vet Vet! Vettelnek megvan a harmadik, micsoda idényzárás!"
    
Daily Mail:
"Vettel immár a legnagyobb pilóták között foglal helyet, miután lélegzetelállító versenyzéssel háromszoros világbajnokká lépett elő."    


    
Franciaország:
    
La Parisien:
"Vettel történelmet írt. Ha ebben a tempóban halad tovább, 30 évesen lekörözi Schumachert."
    
Liberation:

"Vettel kilépett Schumacher árnyékából, és elfeledteti mindenkivel a Bébi-Schumi becenevet."
    
L'Equipe:
"Vettel csatlakozott a legnagyobbakhoz. A 25 éves német hangsebességgel tör felfelé."


    
Brazília:
 
Lance!:
"Vettel túlélte a káoszt, és háromszoros világbajnok lett. Ez a szezon bekerül a történelemkönyvekbe."
    
Globo-TV:
"Micsoda előadás! Olyan volt ez a futam, mint egy Spielberg-film."
    
Terra:
"Zűrzavarosan és Vettel címvédésével zárult az idény. A német pilóta történelmi versenyt futott."
    
O Dia:
"Button esőben, majd eső nélkül, kaotikus körülmények között győzött, a vb-cím Vettelé lett."


    
Svájc:
    
Blick:
"Vettel-őrület a pokoli esőben. A németnek 101 futamra volt szüksége a három vb-címhez - no meg persze a nagy bajnokok szerencséjére is. Ennél több akció egy hollywoodi filmben sincs. Méltó idényzáró volt, méltó világbajnokkal."
    
Tages-Anzeiger:
"Vettel sorozatban harmadik vb-címét szerezte meg, erre 62 év alatt csak Juan Manuel Fangio (1954-1956) és Michael Schumacher (2000-2003) volt képes. A német pilóta 25 évesen messze a legfiatalabb triplázó, ez jelzi, hogy mi mindenre lehet még képes."
    
Hollandia:
    
de Volkskrant:
"Könnyek között egy újabb mérföldkő."
    
De Telegraaf:
"Vettel, a fenomén. A német pilóta új fejezetet nyitott meg a brazíliai záporban. A sportágukat hosszú időn át uraló sportolókhoz hasonlóan Vettel nem lett népszerűbb a közönségnél az utóbbi években. Sokakat bosszant az arrogáns mutatóujja, amelyet tegnap is többször a levegőbe emelt. A versenyzői képességeiben viszont senki sem kételkedik."

Algemeen Dagblad:
"Vettel látványos előadásban lett világbajnok, miután ismét bizonyította elszántságát, és kijavította a futam elején elkövetett hibáját. Ebben nem kisebb vetélytárstól kapott segítséget, mint Michael Schumacher, aki élete utolsó versenyén elengedte őt."


    
Belgium:
    
De Morgen:
"Nagy érzelmek a Red Bullnál. Christian Horner csapatfőnök és Vettel sem tudták visszatartani a könnyeiket. Ennél izgalmasabb szezonzárót képzelni sem lehetett volna. Vettel triplázott, de idén semmit sem kapott ajándékba."

Videók