Veszélybe került az egyik legklasszikusabb F1-es verseny

Bizonytalan a 2015-ös Német Nagydíj sorsa, miután a Nürburgring vezetői még mindig nem kötöttek szerződést a Forma-1 Menedzsment (FOM) első emberével, Bernie Ecclestone-nal – ezt most a klasszikus versenypálya szóvivője is megerősítette.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott hivatalos versenynaptárban egyelőre csak időpontja van a Német Nagydíjnak (július 19), a helyszín mellett ugyanis a megerősítésre vár felirat szerepel. Az eredeti tervek szerint 2015-ben a Nürburgring adna otthont a német viadalnak, a pálya vezetői azonban még mindig szerződésük aláírására várnak, noha tavaly nyáron az új tulajdonosok kijelentették, egy hosszú távú egyezményt szeretnének kötni a FOM vezetőjével.

„Ebben a pillanatban semmit sem tudok ezzel kapcsolatban mondani, hiszen továbbra sem állunk szerződésben” – idézi a GPUpdate a versenypálya szóvivőjét. „Továbbra is a visszajelzéseket és magát a szerződést várjuk, szóval most még nem tudom megmondani, hogy lesz-e Forma-1-es verseny a Nürburgringen, vagy sem” – tette hozzá a kommunikációs szakember.

Korábban az is felmerült, hogy a futamot – akárcsak 2014-ben – Hockenheimben rendezik, az illetékesek azonban több nehézségbe is ütközhetnek a terv megvalósítása során. A verseny szervezését ugyanis már a tavalyi viadal leintése után el kellett volna kezdeniük, akárcsak annak hirdetését, valamint a jegyek árusítását. Továbbá az is kérdéses, hogy a tulajdonosok ki tudnák-e fizetni a versenyrendezés díját, hiszen a két aszfaltcsík vezetői annak idején pont a költségek miatt döntöttek úgy, hogy felváltva rendezik majd a Német Nagydíjat.

A Nürburgring korábbi tulajdonosainak az elmúlt években komoly anyagi problémákkal kellett szembenézniük, 2012-ben ugyanis csődöt jelentettek (a 2009-es átalakítás során nagyjából 300 millió eurós adósságot halmoztak fel), 2013-ban pedig a rendezési díj egy részét kifizető Ecclestone segítsége nélkül magát a versenyhétvégét sem tudták volna lebonyolítani. Tavaly viszont úgy tűnt, megoldódhatnak a pálya problémái, sőt az is felmerült, hogy végleg elhalásszák a Német Nagydíjat a Hockenheimring elől, igaz a másik pálya vezetői is elárulták: egyeztetnek Ecclestone-nal.

Videók