Verstappen: Visszatérhet a RedBull – Mercedes rivalizálás

A holland versenyző úgy gondolja, ha a Mercedes képes a további formajavulásra, újra a tavalyihoz hasonló rivalizálást láthatunk majd.


 Tavaly kiélezett küzdelem folyt az energiaitalosok és Mercedes, azon belül is Lewis Hamilton és Max Verstappen között. Akkor a szezon végén a holland diadalmaskodott, a Mercedes viszont elhódította a konstruktőri bajnoki címet.

Idén viszont az F1 új szabályozásának hála, az erőviszonyok felborultak, a Mercedes visszaesett, helyükre pedig a Ferrari érkezett Charles Leclerccel az élen. Jelenleg ők Verstappenék legnagyobb riválisa, azonban figyelni kell Hamiltonra is, aki az utolsó három futamon már dobogóra tudott állni, ebből kétszer a hollanddal együtt, írja a PlanetF1.com

Verstappen úgy érzi, ha a Mercedes ilyen ütemben képes fejlődni, a szezon végére beérhetik őket és visszatérhet a tavalyi vérre menő rivalizálás.

„A tavalyi konfliktus nem feltétlenül a versenyzők, sokkal inkább a csapatok közt alakult ki.” – fejtette ki a holland a Servus TV-nek.

Jelenleg a két csapat közt 122 pont különbség van, Verstappen pedig 99 ponttal vezet egyéniben Lewis Hamiltonhoz képest.

„Sokkal jobbak, mint az év elején, még egy kicsit kell fejlődniük és bármi megtörténhet.”

„Apró részleteken múlnak a dolgok, amik versenyeket is eldönthetnek, csakúgy mint a Ferrari és köztünk.”

Fotó: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 - Getty Images

 

Videók