Verstappen: szárazon nem tudjuk felvenni a versenyt a Ferrarival

A holland szerint az időjárás is nagy szerepet kaphat ezen a hétvégén.


Max Verstappen a Magyar Nagydíj első két szabadedzését követően elismerte, hogy száraz körülmények közt ezen a pályán a Red Bull nem tudja felvenni a versenyt a Ferrarival.

Az első szabadedzést Carlos Sainz, míg a másodikat Charles Leclerc nyerte. Ezzel szemben a Red Bullnak nem volt egyszerű napja, Verstappen egy második és egy negyedik helyet gyűjtött be, míg Sergio Pérez csak a hatodik és a kilencedik lejobb időt produkálta. A bajnokságot vezető Verstappen elismerte, hogy a Red Bullnak nehéz lesz leküzdenie azt a tempóelőnyt, amellyel jelenleg a Ferrari rendelkezik.

„Azt hiszem, egy kicsit előttünk járnak, és azt hiszem, nehéz lesz ezt legyőznünk” – mondta Verstappen a Motorsport.com beszámolója szerint.

„Az egyik napról a másikra megpróbáljuk csökkenteni a különbséget, amennyire csak lehet, és meglátjuk, mit hoz nekünk holnap az időjárás.”

„Szerintem szárazon nem vehetjük fel a versenyt, de esőben talán igen, ki tudja.”

Az előrejelzések szerint szombaton 90%-os esély van az esőzésre, vasárnapra azonban hűvösebb, de száraz időt jósolnak, ami azt jelenti, hogy a csapatok úgy készülnek a hétvégére, hogy nem tudják pontosan, hogyan teljesítenek. Verstappen elmondta, hogy a Red Bull küzd azzal, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt.

„Kicsit trükkös, ahogy itt erre számítani lehetett, csak próbálok egy kis egyensúlyt találni a nagy és a kis sebesség között” – magyarázta a holland.

„Néha egy kicsit jobban működik, néha kicsit trükkösebben. De igen, van egy kis munka."

Verstappen csapattársa, Pérez kicsit optimistább volt, és kifejtette, hogy a hétvége előtt a csapat más dolgokat próbált ki.

„Ez egy olyan nap volt, amikor sok különböző dolgot kipróbáltunk, hogy biztosan kényelmesen érezzük magunkat az autóban” – mondta a Formula1.com-nak.

„Szerintem van egy jó ötletünk, jóra értékeljük a napot. Szóval remélhetőleg holnap meg tudjuk mutatni, amit ma tanultunk.”

„De természetesen a Ferrari nagyon erősnek tűnt ma. Biztosan nagyon-nagyon gyorsak. Remélhetőleg holnap esik egy kis eső, így a dolgok kicsit vegyesebbek lehetnek. De remélhetőleg holnap ott lehetünk az élen."

„Úgy gondolom, hogy jó volt a mai napot, és mindent össze kell raknunk holnapra.”

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók