"Verstappen rákényszeríti Hamiltont arra, hogy nagy kockázatot vállaljon"

Jaques Villeneuve szerint a britnek sokkal nehezebb dolga lesz idén, mint az elmúlt években.


Jaques Villeneuve szerint Lewis Hamilton most kénytelen lesz nagy kockázatot vállalni, ha le akarja győzni őri riválisát, Max Verstappent.

Bár az olaszországi nagydíjon a brit pole-pozícióból indult, öröme az első kanyarig tarthatott, ahol a Red Bull pilótája átvette tőle a vezetést.
Vileneuve úgy véli, a Mercedes pilótájának inkább el kellett volna engednie ellenfelét a kanyarban az ellenállás helyett, mivel így nekiment a járdaszegélynek és megrongálta autója első szárnyát, ami a futama hátralévő részét is befolyásolta.

„Lewisnak már az elején vissza kellett volna húzódnia Max-szal szemben, mert kívül volt. De ő már az első kanyarban kitartott és ez annyira tönkretette a versenyét”
– mondta az F1-Insidernek.


Hamilton már az első körben hibázott a legendás versenyző szerint.

Fotó: Bryn Lennon/Getty Images

Az 1997-ben világbajnok versenyző szerint Hamilton a futam későbbi szakaszában is túl nagy kockázatot vállalt, amikor megpróbálta megkerülni George Russel autóját, és kicsúszott a kavicságyba. A brit ezzel a hibával a kilencedik helyre esett vissza, amivel alig lett volna esélye a dobogóra, ha a csapattársával történt baleset miatt nem lett volna piros zászló.

„Lewis túl sokat kockáztatott az előzéssel. Kétlem, hogy az elmúlt években ez így történt volna. A piros zászló, amit a csapattársának köszönhet, megmentette. Nagyon szerencsés volt, de mostantól nem támaszkodhat erre."

"Már Imolánál is láthatta, hogy Lewis nem szokott nagy kockázatot vállalni, de most muszáj lesz neki, mert a korábbi évektől eltérően, van egy egyenrangú ellenfele, aki másik csapatért hajt” – fejtette ki.


Villeneuve sokszor megnehezítette Schumacher dolgát.

Fotó: Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Villeneuve úgy véli, hogy a Hamilton és a Verstappen közt lévő helyzet nagyon hasonlít ahhoz, amikor ő vette fel a kesztyűt Michael Schumacherrel.

"Én voltam az a fiatal kihívó, akivel Schumachernek úgy kellett küzdenie, mint most Hamiltonnak" - mondta Villeneuve.

„Michael nem tudott megbirkózni ezzel” - tette hozzá.

Forrás: f1i.com

Borítókép: Hasan Bratic/picture alliance via Getty Images

Videók