Verstappen: Örömmel hallom ezeket a szavakat Wolfftól - autoblog.hu

Max Verstappen mosolyogva vette tudomásul, hogy Toto Wolff szívesen leigazolná őt a Ferrarihoz csatlakozó Lewis Hamilton helyére a Mercedeshez.


Verstappen ismét nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben a Mercedeshez csatlakozzon, miután a korábbi ellenségeskedés ellenére továbbra is tiszteletet tanúsít Toto Wolff iránt.

A találgatások Verstappen jövője kapcsán, Christian Horner és a Red Bull háza táján dúló hatalmi harcok miatt erősödtek fel. Mindeközben az angol csapatfőnök rendületlenül kitart a pozíciója mellett.

Verstappen szerződése a Red Bull-lal 2028 végéig szól, bár most már széles körben ismert, hogy van egy kilépési záradék ami Helmut Marko tanácsadóhoz köthető, hogy ha az osztrák távozik, akkor a holland pilóta is idő előtt távozhat.

Nem meglepő, hogy a Red Bull-on belüli látszólagos zűrzavar miatt Verstappen igen keresett ember lett, főleg ha a távozás mellett döntene, Wolff pedig világossá tette, hogy szívesen leigazolná a 26 éves versenyzőt, és kijelentette, hogy a paddockban minden csapatfőnök “kézenállást fog végezni”, hogy megszerezze a háromszoros világbajnokot.

Arra a kérdésre, hogy Wolff szavai, miszerint “szívesen szerződtetné” a holland pilótát, hatással voltak-e rá, Verstappen először azt felelte: “Meg tudom érteni!”

Majd hozzátette: “Nem, nincs hatással rám, és arra, hogy mit fogok csinálni, de ezt mindig jó hallani. Persze, tudod, Totóval megvoltak a kis pillanataink, de ez normális két csapat között, akik a bajnoki címért harcolnak, de a tisztelet mindig is ott volt. Az én részemről ez semmit sem változott.”

Wolff néhány évvel ezelőtt lecsúszott Verstappen szerződtetéséről, mivel az akkori tinédzser végül az F1 történetének legfiatalabb versenyzője lett, miután a Toro Rossóval debütált, mielőtt a Red Bullhoz került volna.

2021-ben Verstappen Hamilton ellen szerezte meg első világbajnoki címét, miután a páros fergeteges csatája rendkívül vitatott körülmények között dőlt el. Ebben a szakaszban lehetetlennek tűnt minden jövőbeli együttműködés a holland és a Mercedes csapata között.

A Horner körüli düh és káosz azonban úgy tűnik, hogy megváltoztatta a dolgokat.

Amikor ismét megkérdezték, hogy csatlakozna-e valaha a Mercedeshez, Verstappen először könnyelműen hárított, majd megjegyezte: “Melyik évben? Nem tudom. Nem tudom, mi lesz 2028 után. Nem tudom, hogy az F1-ben maradok-e még, vagy tovább folytatom a versenyzést és esetleg aláírok egy új szerződést. Ezt még nem tudom.”

A Forma-1 mezőnye jelenleg Melbourne-ben tartózkodik, ahol magyar idő szerint péntek hajnalban kezdetét veszi az idei szezon harmadik versenyhétvégéje.

(Fotó: Tóth Zsombor)
 

Videók