Verstappen nem zárja ki, hogy elhagyja a Red Bullt

Ön melyik istállónál látná szívesen a holland világbajnokot?


Max Verstappen nem volt hajlandó kizárni annak az eshetőségét, hogy elhagyja a Red Bullt, ha lejár a csapattal kötött szerződése.

A holland világbajnok az év elején meghosszabbította szerződését jelenlegi istállójával, így 2028-ig biztosan a Red Bullt erősíti majd. Bár sokan úgy gondolják. hogy Verstappen ettől a csapattól vonul majd nyugdíjba, legutóbbi interjújában elárulta, ebben egyáltalán nem biztos.

„A szerződésem lejártakor még csak 31 éves leszek” – mondta Verstappen a motorsport-magazin.comnak.

„Akkor még mindig választhatok, hogy máshol folytatom, vagy sem. Még szerződéses időszakom végén sem leszek öreg.”

Verstappen az előző szezonban megszerezte első F1-es bajnoki címét, miután az évad utolsó futamjának utolsó körében maga mögé utasította a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont. Az idei szezonban azonban új ellenfele akadt a hollandnak, Charles Leclerc személyében. Verstappen elismerte, hogy az idei szezonban a győzelemért vívott harca teljesen máshogy zajlik, mint az előző évadban.

„Természetesen minden versenyző egy kicsit más. Más ahogy védekezik és más ahogy támad. Ezért minden versenyzőhöz egy kicsit másképp viszonyulsz."

Verstappen lassan kezdte a Forma-1 2022-es szezonját, mivel a Red Bull teljesítményproblémái miatt a nyitófutam utolsó köreiben fel kellett adnia. Ezen kívül az Ausztrál Nagydíjon sem sikerült célba érnie, ám a másik három futamon ő állhatott a dobogó legfelső fokára.

Borítókép: Twitter.com/Oracle Red Bull Racing

Videók