Verstappen: nem azért vagyok itt, hogy második legyek

A holland versenyző nem volt elégedett magával.


Max Verstappen csalódottan nyilatkozott a vasárnapi nagydíj után. Közömbös volt Checo Pérez győzelme iránt, de különösen bosszantották a megbízhatósági problémák, amelyek a futam időmérőjén sújtották Red Bullját.

„Nem csak az autó tempójáról van szó, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megbízhatóak vagyunk. Az első hétvégém (Bahreinben) nem volt tiszta, a tesztelés és a verseny között megváltozott az egyensúly, és több dolog is történt. Itt az időmérős probléma után visszajöttem a második helyre. A csapat boldog, de én személy szerint nem vagyok az, mert nem azért vagyok itt, hogy második legyek. Szeretek visszajönni, nem bánom, de amikor a bajnoki címért harcolsz, akkor meg kell győződnöd arról, hogy megbízható az autó” - mondta némi fanyarsággal a holland.

„Reálisan nézve a biztonsági autó nélkül a második hely volt a lehető legjobb eredmény. Az első körökben nehéz volt követni az autókat ilyen gyors kanyarokban, a szélhatások miatt, az autó mindenfelé ment. Néhány kör után sikerült egy-egy autót megelőznöm. A tempóm jó volt, és a biztonsági autó is segített, de már így is sok időt vesztettem Checóval szemben. Amikor második voltam, próbáltam menni, de vibrációt éreztem hátul, a tengelyben, és biztos vagyok benne, hogy volt valami gond. Ekkor gondolkodtam és arra jutottam, hogy nem tudok felzárkózni Checóhoz. Fontos, hogy megelégedjünk a második hellyel, és ne legyenek problémák az autóval.”

Látva a történteket, Max nem zárja ki, hogy kizárólag Perez ellen fog harcolni a bajnoki címért.

„Ha ez a helyzet, akkor nagyon egyszerű, harcolunk, és nyerni fog a legjobb pilóta.”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók