Verstappen: Nagybátyámként tekintettem Schumacherre

A fiatal holland szívhez szólóan mesélt a legendáról.


Már csak két hónap van hátra és Mick Schumacher debütál a száguldó cirkuszban. Az első évét nagy érdeklődés követi nemcsak a média, hanem versenytársai részéről is. A jelenlegi mezőnyben Max Verstappen az, aki talán legjobban bele tud helyezkedni a fiatal német helyzetébe, hiszen hozzá hasonlóan az ő édesapja is versenyzett korábban a legmagasabb kategóriában. A fiatal holland ráadásul nagyon jó kapcsolatot ápol a legenda fiával, hiszen gyermekkorukban sokat játszottak együtt. Max nemrég egy interjúban mesélt erről a számára kedves időszakról.

Jos Verstappen és Michael Schumacher 1994-ben csapattársak voltak a Benettonnál, amikor a hétszeres bajnok versenyben volt a világbajnoki címért. A két család jól kijött egymással, olyannyira, hogy Max nagybácsijaként tekintett Schumacherre.

„Három- vagy négyéves voltam és csak Michael nagybácsiként ismertem. Soha nem egy rekorderként tekintettem rá. Nem is tudtam. Nagyon kedves volt és remek családapa."

"Vannak is régi fényképek, amiken Mickkel és Ginával (Michael Schumacher lánya – a szerk.) vagyok. Gyakran töltöttük együtt a hétvégéket és ez mindig mókás volt. Nagyon pozitív emlékeim vannak erről az időszakról” - idézte fel gyermekkori emlékeit.

„Akkoriban még nem beszéltem németül, így fogalmam sincs hogyan beszéltünk egymással, de egy ilyen korú gyereknek még akkor sem okoz problémát a kommunikáció, ha nem beszéli a másik nyelvét.”

A holland pilóta arra is kitért, nem irigyli Micket, hiszen a neve miatt hatalmas felhajtás veszi majd körül.

„Micknek teljesen más lesz majd, mint nekem. Az édesapja hétszeres világbajnok, ez egy másik helyzet. Már gokartosként is nagy figyelmet fordítottak rá, és a Forma-4-ben és 3-ban csak fokozódott ez a hype."

"De jó környezet veszi körül, és remek emberek vigyáznak rá, akik nagyszerű munkát végeznek” – zárta gondolatait.

Borítókép: GettyImages

Forrás:gpblog.com

Videók