Verstappen miatt nyert fogadást a Red Bull csapatfőnöke

A világbajnok holland pilóta szezonbeli 12-dik rajtelsősége egy kisebb pénznyereményt jelentett Christian Horner számára.


Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót az év utolsó időmérő edzésén a csapatfőnök Christian Horner legnagyobb örömére, aki ezzel a sikerrel ötszáz eurót kap Helmut Markótól a Red Bull csapat tanácsadójától.

A Red Bull számára nehezen alakuló szabadedzéseket követően a Marko fogadást kötött Hornerrel arra, hogy Verstappen nem fog az első rajtsorban végezni.

Verstappen viszont nem csak hogy az első sorba, de az első rajtkockába kvalifikálta magát és zsinórban negyedik pozícióját szerezte a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, egy tizeddel megelőzve Charles Leclerc-et, aki majd mellőle rajtolhat vasárnap a futamon.

A levezető körön Horner a csapatrádión keresztül közölte Verstappennel, hogy: "Szép volt, haver, most nyertél nekem 500 eurót Helmuttól, ami olyan, mintha egy követ véreztettél volna ki. Fantasztikus munka” – jegyezte meg viccesen a fogadást a Red Bull csapatfőnöke.

Verstappen először kissé meglepődött és azt kérdezte: "Milyen világban élünk?" viccesen utalva arra, hogy Helmut Marko elvesztette a fogadást.

"500 euróról volt szó. Christian pedig azt mondta, hogy Verstappen az első sorban lesz. Én pedig azt mondtam, hogy csak a második sorba kerül" - mondta Marko a Sky Germanynak.

"A nyeremény pedig majd el lesz költve a bárba, a szerelők számára, hogy vasárnap este egy kellemes estét tölthessenek el” – mesélte a Red Bull tanácsadója.

Max Verstappen az élről kezdheti meg vasárnap a szezonzáró futamot Abu Dhabiban, és minden esélye meg van rá, hogy megszerezze szezonbeli 19-dik futamgyőzelmét a 22 futamos szezon során.

Borítókép: Tóth Zssombor/Sport365

Videók