Verstappen is tudja, sokkal többel vezet, mint kellene

A Ferrari korántsem megbízható ebben a szezonban.


Max Verstappen érthető módon örül, hogy 63 ponttal vezeti a világbajnokságot, de elismeri, hogy ez a különbség sokkal több, mint aminek lennie kellene.

Riválisa, Charles Leclerc megszerezte a pole-t a Francia Nagydíjon, és a Red Bull pilótája előtt volt egészen addig, amíg a 18. körben ki nem esett. Verstappen kihasználta a lehetőséget, és kényelmes győzelmet aratott Lewis Hamilton előtt.

De annak ellenére, hogy egyre nagyobb a különbség a többiekkel szemben, a regnáló bajnok egyelőre a földön szeretne maradni.

„Természetesen örülök, hogy ennyivel vezetem a bajnokságot, de sok minden megtörténhet. Csak koncentrálni akarok a versenyekre. Sokkal több jó eredményre, sokkal több egykörös tempóra van szükségünk. A következő futam Budapesten lesz, és azt hiszem, egy nehéz futam vár ránk, mivel gyors lesz ott a Ferrari” – mondta Verstappen a verseny utáni franciaországi sajtótájékoztatón.

A világbajnokság éllovasa azt is elismerte, hogy a Ferrari valószínűleg összességében a legkiválóbb csomaggal rendelkezik, és a Red Bull keményen fog dolgozni, hogy kiegyenlítse a különbséget.

„Tudjuk, hogy jó teljesítményt kell nyújtanunk folyamatosan, különösen egy körön kell még fejlődnünk. Dolgozunk rajta. Az a fontos, hogy mindig pontokat szerezzünk, még egy rossz napon is. Természetesen nagyszerű az előnyünk, de valószínűleg valamivel nagyobb, mint amilyennek lennie kellene, ha a két autó teljesítményét nézzük.”

Borítókép és fotók: Matthias Hangst/Getty Images

Videók