Verstappen az Aston Martinnál? Stroll-papa mestertervet eszelt ki

Komoly taktikus, nem kétség…


 A Red Bull tervezője, Adrian Newey több millió dolláros ajánlatot kapott az Aston Martintól, írja a Motorsport.com.

Az ajánlatot állítólag a Szaúd-Arábiai Nagydíj hétvégéjén tették, amikor mindkét fél ugyanabban a szállodában szállt meg. Newey már korábban is kapott ajánlatokat, de a magas fizetése miatt senki sem tudta elhozni Milton Keynesből.

Az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll és Newey egy szaúd-arábiai szállodában találkoztak, állítólag ott folytak a tárgyalások a 65 éves tervező lehetséges új munkahelyéről.

Newey napjaink egyik legkeresettebb Forma-1-es tervezője, aki jelenleg a legjobb autó, a Red Bull elkészítésében segédkezett.

Nemrégiben arról volt szó, hogy Newey a Ferrarihoz kerülhet, ugyanis elszalasztott lehetőségként írta le, hogy még sosem tervezett autót az olasz csapatnak.

Ha tehát igazak a pletykák, Newey a Ferrari helyett az Aston Martinhoz való átigazoláson gondolkodhat. A GPblog megkérdezte az Aston Martint, de a csapat nem kívánta kommentálni a pletykákat.

Amennyiben ez az átigazolás létrejön, az nagyban hozzásegítené ahhoz a briteket, hogy magukhoz édesgessék Max Verstappent is, ugyanis a holland nagyon szeret Newey-val dolgozni, ezért pedig akár csapatot is váltana.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók