Vasseur szerint nevetségesek a Ferrari motorjával kapcsolatos spekulációk

Nem érti a sajtó honnan szedte az információkat.


A Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur elnevette magát amikor meghallotta, hogy többen azt állítják, 2023-as motorjuk 30 lóerővel jobb lesz majd a tavalyihoz képest.

A 2022-es szezon jól kezdődött a Ferrari számára ám – részben - a megbízhatósági problémák miatt mégsem tudott révbe érni az olasz istálló. Az új évadban talán minden eddiginél jobban szeretnének bizonyítani, amire jó esélyük lehet, ha a sebességet és a robusztusságot sikerül összekötniük új modelljükben. Miközben az olaszok épp az új autójuk kivitelezését végzik, a sajtóhírek arról szólnak, hogy az istálló autóinak motorja 30 lóerővel erősebb és 1 másodperccel gyorsabb lehet elődjénél.
A csapat új főnöke Frederic Vasseur azonban csak nevetni tud ezeken a pletykákon.

„Nem tudom, honnan jönnek a számok, de ez csak valami vicc lehet!”
– jelentette ki.

„Tettünk néhány lépést, de ez csak a megbízhatóságot segítik mivel a motor teljesítménye egyáltalán nem volt probléma. A gond a megbízhatóság volt, és az elsődleges célunk, hogy ezen javítsunk.”
„Volt néhány probléma, amitől szenvedett a csapat. Ez nem csak a Ferrarira volt igaz azonban, mert a megbízhatósággal és pattogással és ezek kombinációjával mások is küzdöttek” – tette hozzá.

Borítókép: Mandoga Media/Picture Alliance via Getty Images

Videók