Valóra vált, amiről Michael Schumacher és Jos Verstappen 18 éve poénkodott

Néha az élet kiszámíthatatlan forgatókönyvet ír.


Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Mick Schumacher 2021-ben debütál a Forma-1-ben, hiszen a Haas istállója őt igazolta le Nikita Mazepin mellé. Belépésével újabb „autóversenyző-gyerek”debütálhat a mezőnyben.

Jelenleg Max Verstappen és Kevin Magnussen az, akik a második generáció tagjaihoz tartoznak, jövőre pedig érkezik Mick Schumacher, aki a legendás Michael Schumacher fia.

A bejelentés hallattán sorra kerülnek elő a vele kapcsolatos régebbi felvételek. Így bukkant elő az a 2002-es videó is, amin Jos Verstappen és Michael Schumacher beszélget arról, hogy örülnének-e neki, ha gyermekükből is autóversenyző válna. Az egykori csapattársak ekkor még nevetve kommentálta ezt az eshetőséget.

„Régóta vagyunk barátok, és sosem volt komoly vitánk, szóval lehet, hogy akkor szólalkoznánk össze először, ha a fiaink egymás ellen versenyeznének” – mosolyodott el Michael Schumacher.

 


„Nagyjából egykorúak, szóval, ha autóba ülnének, nagy valószínűséggel egymás ellen küzdenének majd – egészítette ki az akkor még csak ötszörös bajnokot a holland.

Érdekesség, hogy ezt követően Schumacher leszögezte, jobban örülne, ha fia inkább a lovaglást vagy a golfozást választaná. Verstappen hozzátette, szerinte a tenisz is jó választás lenne, de kiemelte, bármibe kezdjen is a fia, ő teljes mellszélességgel kiáll majd mellette.

„Bármit is csinál, én segíteni fogom majd őt. Ha a focit választja, mindent megteszek azért, hogy megtaláljam neki a legjobb csapatot, de ugyanezt teszem a gokartnál és a tenisznél is.”

A holland viccesen azt is megjegyezte, sosem lehet tudni, mit hoz az élet 15 év múlva. Valószínűleg akkor még ők sem sejtették, hogy fiaik valóban farkasszemet néznek majd egymással a királykategóriában.

 

Borítókép: GettyImages

Videók