Újra versenyezni fog Kimi Raikkönen

A finn pilóta 2021-ben vonult vissza a Forma 1-től.


A Forma 1 legendája, Kimi Raikkönen visszatér a versenypályára, mégpedig a NASCAR-ban.

A „jégember” 2021 után vonult vissza a Forma 1-től, amelyet 2001-ben kezdett a Saubernél és az Alfa Romeónál fejezett be.

Amikor Raikkönen befejezte Forma 1-es pályafutását, még nem lehetett tudni, hogy újra fog-e versenyezni, vagy a 42 éves pilóta teljesen felhagy az autósporttal.

Most kiderült, hogy nem ez volt az utolsó versenye a 2007-es Forma 1-es világbajnok pilótának.

Augusztus 21-én részt vesz a NASCAR Cup Series versenyén vesz részt és a Trackhouse Racing csapatában versenyez a Watkins Glen országúti pályaversenyen.

„Többször beszéltünk arról, hogy fog ez kinézni, hol lesz a verseny.” - nyilatkozta Raikkönen a motorsportnak.

„Sok mindenről volt szó, és láttam értelmét ennek. Ez egy verseny, a családom is megértette. Mindig is élveztem, amikor az Egyesült Államokban versenyeztem. Remélhetőleg nagyszerű szórakozás lesz a nézőknek. Tény, hogy ez egy új autó, még soha nem vezettem, de biztos vagyok benne, hogy jó lesz.”

 

Raikkönen hozzátette, hogy a Trackhouse tulajdonosa jó ajánlatot tett neki, amikor meglátogatta a finnt sváci otthonában.
Sokáig úgy nézett ki, hogy Raikkönen már korábban is versenyezni fog a NASCAR-ban, de most volt megfelelő az időzítés.

„Nyilvánvalóan volt arra lehetőség, hogy többet kihozzunk ebből, de úgy gondolom, hogy ez most nagyon gyorsan jött, minden szempontból megpróbáljuk belőle a legtöbbet kihozni. Úgy vélem az a legjobb, ha megvárjuk ezt a futamot, hogy mindenre felkészülhessünk, és a lehető legjobb munkát tudjuk elvégezni.”

Raikkönen elmondta, hogy ezek után már nincsenek további tervei, így minden arról szól számára, hogy élvezze ezt a kalandot.

„Mi jön ezután? Ezt senki nem tudja. Megpróbálunk egy jó versenyt csinálni, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.”

A Motorsport információi szerint Raikkönen az Egyesült Államokban fog tesztelni, mielőtt újra versenyautóba ülne.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: planetf1.com 

Videók