Új időszámítás kezdődik a Red Bullnál

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, csapata idén közelebb kerülhet a 2014-es szezont uraló Mercedeshez. A háromszoros futamgyőztes elmondta, Sebastian Vettel távozását követően nagyobb lesz a felelőssége az istállón belül, de már felkészült az új kihívásokra.


A németek sokkal jobban felkészültek a Forma-1 történetének második turbókorszakára, mint az ellenfelek, a 19 megmérettetés során ugyanis 16 futamgyőzelmet szereztek és értelemszerűen mindkét bajnoki címet elhódították. Eközben a korábban domináns Red Bullnak tavaly be kellett érnie három futamgyőzelemmel. A csapat dolgát tavaly több műszaki probléma is nehezítette, ezek közül nem egy a Renault erőforrásának megbízhatatlanságával volt kapcsolatos.

Idén azonban a csapat közelebb kerülhet a 2014-ben szinte legyőzhetetlennek tűnő Mercedeshez – legalábbis Daniel Ricciardo szerint. Az ausztrál úgy véli, a Red Bullnak és a Renault-nak sokkal tere lesz a javulásra, mint a Mercedesnek, a németek ugyanis közelebb vannak a jelenlegi szabályok keretei között elérhető maximumomhoz. „Hiszem, hogy le tudjuk csökkenteni a lemaradást” – mondta az Autosport egyik munkatársának. „Ha visszatekintünk a tavalyi évre, akkor látjuk, hogy a tesztkilométerek hiánya ellenére is másodikak lettünk Melbourne-ben [amíg el nem vették az eredményt], de legalábbis ott voltunk a mezőny elejében” – folytatja.

„Nyilvánvaló, hogy a Mercedes még erősebb lesz, noha ez nem az, amire mi vágyunk. Viszont szeretném azt hinni, hogy ők már közelebb vannak a csúcshoz, és mi joggal érezhetjük úgy, hogy valamivel többet tudunk majd javulni. Egy erős téli felkészüléssel, ami most tényleg elkerülhetetlen, valóban felzárkózhatunk. Én tényleg hiszek abban, hogy tehetünk valamit a lemaradás csökkentéséért” – magyarázza a 25 éves sportember.

Az ausztrált tavaly többen a szezon legjobbjának választották – többek között a neves Autosport magazin is – hiszen sokak legnagyobb meglepetésére legyőzte csapattársát, Sebastian Vettelt. 2015-ben új kihívások várnak Ricciardóra, a négyszeres világbajnok ugyanis elhagyta a csapatot, helyét pedig a második Forma-1-es szezonjára készülő Danyiil Kvjat vette át. „Biztos, hogy egy kicsit több felelősségem lesz, mivel én vagyok az idősebb srác a csapatban. Jó kapcsolatokra tettem szert, szóval könnyebben meg tudom osztani a tapasztalataim a többiekkel. Már jobban ismerjük egymást, és természetes, hogy ez a fejlődés folytatódik. Elfoglalt leszek a télen, és a csapat miatt is nagyon szeretném, hogy az autónk tényleg gyors legyen. Én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni!”

Videók