Továbbra sem találja önmagát a Mercedes

Vajon az Ausztrál Nagydíjon sem teljesítenek jól?


A Mercedes hétszeres világbajnok brit pilótája, Lewis Hamilton elismerte, hogy továbbra sem találják meg azt a beállítást az Ausztrál Nagydíj előtt, amivel jól tudnának a versenyen teljesíteni.

Az Ausztrál Naggydíj első szabadedzésén még viszonylag bíztató volt a kép, ahol a hetedik helyet szerezte meg a brit pilóta, azonban a második szabadedzésen már csak a 13. helyet szerezték meg.

A különbség az elsőhöz képest, 1,2 másodpercről, 1,5 másodpercre nőtt.

A Távol keleti futamok után úgy tűnik, nem enyhülnek a Mercedes problémái. A brit pilóta szerint a második szabadedzésen elért 13. hely különösen gyenge.

Arra a kérdésre, hogy fáradtnak érzi-e magát, így reagált. „Nem érzem jól magam, nehéz volt az edzés.

„Jelenleg bármit változtatsz az autón, semmivel sem lesz jobb.” - nyilatkozta a brit pilóta.
„Változtattunk a két szabadedzés között, nem működött. Ez egy trükkös autó.” – nyilatkozta Hamilton.

Az előző futamon bombameglepetésre Lewis Hamilton már a Q2-be sem jutott be. A brit pilóta nem gondolja, hogy az autón történt változtatások miatt nem fog jól szerepelni Ausztráliában.

 

Hamilton csapattársa, George Russell a 11. helyen fejezte be a második szabadedzést, ami nagy csalódás a Mercedes számára.

Russell is úgy látja, hogy sok munka vár még a csapatra, bár ő úgy ítéli meg, hogy a lágy gumikon az autó jobban gyorsul.

„Nem ott tartunk, ahol szeretnénk, jó néhány autó van előttünk, elég messze vagyunk az élmezőnytől. Összességében keményen kell dolgoznunk, rá kell jönnünk, mitől ilyen gyenge az autó." – véli Russell.

Arra a kérdésre, hogy élvezi e a pályát, így reagált. Egy ilyen pályán mindig nagy élmény vezetni. Kivéve, amikor úgy gondolod, hogy jó kört teljesítettél, aztán kiderül, hogy csak 11. vagy.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: planetf1.com

Videók