Továbbra is kérdéses, mi lesz Hamiltonnal

Egy nappal az első szabadedzés előtt még nem született döntés Hamilton visszatéréséről, de Aitken ismét lenne beugró.


A Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj pénteki edzése előtt egy nappal még mindig kérdéses, hogy ott lehet-e a mezőnyben a hétszeres világbajnok, idén is legjobb brit Lewis Hamilton.

A Mercedes 35 éves pilótája koronavírusos fertőzése miatt múlt hétvégén nem állt csapata rendelkezésére a Szahíri Nagydíjon. Helyét honfitársa, George Russell (Williams) vette át, míg utóbbit a teszt- és tartalékversenyző Jack Aitken helyettesítette. Hamilton kedden közösségi oldalán közölte, hogy már jobban érzi magát, erőnléti edzést is végzett, a világbajnokság szezonzáró futamán pedig ott akar lenni az autóban. Toto Wolff csapatfőnök ehhez annyit tett hozzá, hogy az orvosok tájékoztatása alapján Hamilton csütörtökön vagy pénteken képes lesz negatív tesztet adni.


(Kép: Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Aitken a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: Hamilton visszatérésétől és a Mercedes döntésétől függ, hogy ismét lehetőséget kap-e az indulásra. Ő mindenesetre szeretne kocsiba ülni, bár erre vonatkozóan még nem kapott megerősítést.


(Kép: Mark Sutton - Pool/Getty Images)

A Bahreinben rendezett Szahíri Nagydíjon a 22 éves Russell sokáig az élen állt, de a csapat boxutcai hibája, valamint egy defekt miatt nem sikerült győznie, és kilencedik lett. Az újonc Aitken a 16. helyen, utolsó előttiként ért célba.

Kép: Bryn Lennon/Getty Images

Videók