Toto Wolff párhuzamot vont Masi döntése és Maradona leghíresebb gólja közt

Szerinte egy lapon lehet említeni a két esetet.


A Mercedes csapattagjainak még mindig fáj a Forma-1 2021-es szezonjának végjátéka. Köztük a csapatfőnöknek, Toto Wolffnak, aki Michael Masi döntését Maradona vitatható találataihoz hasonlította.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Lewis Hamilton egy vitatható döntést követően a szezon utolsó futamának utolsó körében bukta el a világbajnoki címet.

A brit öt körrel a verseny vége előtt még magabiztosan vezetett, ám Latifi balesete után bejött a biztonsági autó, ami megkavarta a szálakat. Michael Masi először úgy döntött a lekörözött autók nem állnak be a mezőny végére, majd néhány másodperc múlva megváltoztatta ezt. Így Verstappennek lehetősége volt friss gumikon támadni a hétszeres világbajnokot, aki így az utolsó pillanatban esett el attól, hogy megszerezze nyolcadik vb-címét és ezzel megdöntse Michael Scumacher rekordját.

Toto Wolff a Bild-nek adott interjújában Maradona „Isten keze” góljához hasonlította a helyzetüket.

A német újság kérdésére, hogy úgy érzi-e, a sporttörténelem legnagyobb igazságtalansága volt-e Masi döntése, Wolff azt felelte:

„Határozottan egyenrangú Diego Maradona „Isten keze” góljával, vagy az angolok 1966-os vb-győzelmével.”

Angliát Argentna, úgy ütötte ki a világbajnokságról, hogy Maradona kézzel ütötte a labdát a hálóba Peter Shilton mellett. Anglia azonban 1966-ban még ellentmondásosabb körülmények között nyert világbajnokságot egy olyan góllal, amely valójában nem lépte át a határt.

Forrás: marca.com

Borítókép: Twitter.com/ Formula1 és Caughtoffside

Videók