Toto Wolff négy pilótát nevezett meg, akik Hamilton helyére léphetnek

Köztük egy 17 éves szupertehetséget.


 A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff új infókat adott arról, hogy ki fogja átvenni Lewis Hamilton helyét. Az osztrák négy versenyzőt jelölt meg, akik versenyben vannak a második ülésért, köztük egy 17 éves csodagyereket.

Lewis Hamilton 2025-ös Ferrarihoz való átigazolása gyakorlatilag felrobbantotta a Forma-1 világát, az amúgy is kaotikus versenyzői piacot a Mercedesnél felszabaduló szabad hellyel együtt.

Hamilton lépésével Carlos Sainz gyakorlatilag munkanélkülivé vált a 2025-ös szezonra, annak ellenére, hogy ő az egyetlen nem Red Bull-pilóta, aki a 2024-es szezon kezdete óta futamot nyert.

Tekintettel Hamilton szezon eleji formájára a Mercedesnél, azt lehet mondani, hogy a Ferrari főnöke, Fred Vasseur hibát követhetett el, amikor Charles Leclerc-et a 39 éves Hamilton mellé állította, ahelyett, hogy Sainzot megtartotta volna.

Mint korábban említettük, Hamilton lépése miatt egy áhított hely nyílt meg a Mercedesnél, és Wolff elárulta, hogy néhány versenyző versenyben van ezért.

Bár a Red Bullnál a dráma lecsengeni látszik, bebizonyosodott, hogy Max Verstappen nem is olyan elérhetetlen, mint amilyennek elsőre tűnt, Hamilton Ferrarihoz való költözése pedig azt bizonyította, hogy bármi lehetséges.

Arra a kérdésre, hogy Verstappen-e az első számú kiszemeltje a Mercedes megüresedett pilótafülkéjére, Wolff megerősítette, hogy a holland áll a bevásárlólista élén.

"Igen, úgy értem, láthatod, milyen szintű a teljesítménye. De nem szeretném kizárni a többieket sem. Van egy szabad helyünk, ez az egyetlen az élcsapatok között, ha Max nem dönt úgy, hogy elmegy, akkor az a hely már be is lett töltve." - erősítette meg Wolff.

Bár a Mercedes biztosra akar majd menni, hogy a lehető legerősebb versenyzői felállással menjenek neki 2025-nek, Wolff elárulta, nem fogják elsietni a döntést.

"Van néhány opció, ami igazán érdekes számunkra, a nagyon fiatal szupertehetségektől kezdve az idősebbekig, akik nagyon tapasztaltak. Ez nem a következő hetekben vagy hónapokban fog eldőlni... Továbbra is figyelni akarom a piacot" - folytatta Wolff.

Az egyik legérdekesebb név a beszélgetésben a 17 éves szenzáció, Kimi Antonelli, aki jelenleg debütáló szezonját tölti az F2-ben.

Antonelli a Mercedes akadémiájának tagja, ugyanezt az utat járhatja be, amit korábban Russell is. Az olasz tinédzser eddig 24 pontot szerzett az idei szezonban, ezzel megelőzi csapattársát, Oliver Bearmant, aki a Ferrari színeiben versenyezve nyűgözte le Dzsiddában a közönséget.

Antonellivel kapcsolatban Wolff így nyilatkozott: "Van egy fiatal srácunk, aki nagyon ígéretes, és nem akarok még több extra nyomást helyezni rá, de úgy tűnik, hogy hamar a nagyok közé kerülhet.”

"Viszont nem is akarjuk megfojtani azzal, hogy 17 évesen ilyen gyorsan beül egy F1-es autóba. Szóval van néhány lehetőség, amivel kalkulálhatunk. Nyilván ott van Fernando Alonso is, aki nagyon izgalmas, és Carlos Sainz is nagyon jó. Szóval van néhány… Úgy fogok játszani, mint egy menyasszony - nehéz lesz megszerezni!"

Alonso és Sainz tűnik a Mercedes számára a legkézenfekvőbb opciónak, mivel az Aston Martin nem tudta elérni az eredetileg ígért előrelépést Lawrence Stroll alatt, Sainz pedig szabadúszóként csak egy jó lehetőségre vár.

Videók