Toto Wolff képes lesz kezelni Hamiltont és Russellt

Eddie Jordan elmagyarázza, miért hiszi, hogy Lewis Hamilton idén harcba szállhat a bajnoki címért.


Eddie Jordan úgy véli, Lewis Hamilton jövő vasárnap elszántan áll majd rajthoz Bahreinben, hogy visszaszerezze a bajnoki címet. Hamilton négyéves szériája a bajnoki címeket illetően 2021-ben ért véget, a Mercedes pilótáját a szezon utolsó körében verte meg Max Verstappen.

A szenvedését tetézi, hogy a Mercedes nem volt képes olyan autót adni neki, amellyel képes lett volna visszavágni az elmúlt szezonban, egy olyan évben, amelyben szintén kikapott új csapattársától, George Russelltől.

Jordan úgy véli, idén visszatér, és eltökélt szándéka, hogy érvényesítse tekintélyét Russell felett, miközben a nyolcadik bajnoki címre is vadászik.

„Hétszeres világbajnok. Hiszem, hogy úgy gondolja, neki van a legnagyobb esélye a következő szezonban arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet. Azért mondom ezt, és azért gondolom, hogy legyőzheti George Russellt, mert tavaly ilyenkor Lewis le volt törve. Ami Abu Dhabiban történt 2021-ben, a szezon utolsó futamán, ha ez a szezon közepén történt volna, akkor valószínűleg túl tudná tenni magát rajta, de ahogyan történt, az utolsó futamon, ahol a tét a nyolcadik bajnoki címe volt, az komolyan befolyásolta Lewis gondolkodásmódját, és az elméje nem volt olyan tiszta, mint amilyennek lennie kellett volna a szezon kezdetén. A tavalyi szezon első 20-30 százalékát leszámítanám abból a szempontból, hogy Lewis nem a legjobb formáját hozta, és most már vissza fog térni. Nem emlékszem, mikor verte meg őt utoljára egy csapattárs, kivéve Nico Rosberget, aki szuper okos versenyző volt, ahogyan ment, és kihasználta Lewis minden apró hibáját, és megnyerte a bajnokságot, amiről az emberek nem hitték, hogy képes lehet rá, de megtette” - mondta a korábbi csapatfőnök az OLBG-nek.

Persze azt, hogy Hamilton erős lesz-e, az fogja meghatározni, hogy milyen autót ad neki a Mercedes, a csapat ugyanis az előszezoni tesztek második napján bajba került. Sokan találgatták már, hogy ha a Mercedesnek jól megy az idei szezonban, akkor a csapatfőnök Toto Wolffnak nehéz dolga lehet Hamiltonnal és Russellel. Az egyik a nyolcadik, a másik az első bajnoki címére hajt.

„Toto Wolff képes lesz kezelni Hamiltont és Russellt, hasonlóan, mint Hamilton és Rosberg esetében. Toto nagyon nyugodt, érti ezeket a dolgokat. Hosszú ideje van a Mercedesnél. Ahhoz, hogy valaki F1-es csapatot vezessen, soha nem lehet tapasztalatot vásárolni. Rosberg olyan okos volt, ahogy minden apró hibát kihasznált, pszichológiailag és sportszakmailag is, és minden szempontból. Ezt kellene Russellnek is tennie.”

Borítókép: Peter Fox/Getty Images

Videók