TOP5 - Sorra törtek az autók a bahreini nagydíjon

Bemutatjuk a Sport365 e heti legolvasottabb témáit. Nr3 - Izgalmakban nem volt hiány az első F1-es e-futamon.


Az idei Forma1-es versenyszezon nem éppen úgy indult, ahogy azt a szervezők szerették volna. Már az első hivatalos futam előtt több nagydíj halasztását bejelentették, és a koronavírus-járvány terjedése miatt végül a szezonnyító ausztrál-nagydíj is elmaradt. A jelenlegi állás szerint a legelső futam június közepén lesz majd, de a rajongók addig sem maradnak verseny nélkül.

A szervezők március 20-án este jelentették be, hogy egy virtuális sorozatot indítanak, ami addig fog majd tartani, amíg nem lehet valós futamokat rendezni. Bár profi autóversenyzők is összemérik tudásukat, a sorozatot csupán azért hozták létre, hogy ebben a nehéz időszakban is szórakoztassák a rajongókat. Az itt elért eredmények nem számítanak majd bele a világbajnokság pontversenyébe.

 

I'm like this in the real car as well... ft. A cheeky little spin by @thibautcourtois haha #whooooaaaaaaaw

158.1k Likes, 1,269 Comments - Lando Norris (@landonorris) on Instagram: "I'm like this in the real car as well... ft. A cheeky little spin by @thibautcourtois haha..."

A versenyzők sem bírták sokáig vezetés nélkül. Az ausztrál nagydíj helyett már rendeztek maguk között egy kisebb bajnokságot. Ezen Max Verstappen és Lando Norris is részt vett.

A szimulátoros bajnokság alapját a Codemasters F1 2019-es játéka adja. Mivel a mezőny különböző kvalitású játékosokból áll, ezért mindenki egyforma motorerősséggel és beállításokkal vág neki a köröknek. Bár az összes jelenlegi pilótát meghívták a versenyre, némi csalódást jelenthetett, hogy a mezőnyből csak Nicholas Latifi és Lando Norris vett részt a március 22-i összecsapáson.

Top 5 Moments | F1 Esports Pro Series 2019 Event 3

Two new winners, and plenty of new twists in the championship! Take a look at five of the biggest storylines from the third of our four F1 Esports Pro Series...

A tavalyi Esport Pro Széria legszebb jelenetei.

Akadtak azonban jó néhányan a közelmúlt harcosaiból: Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez, Nico Hülkenberg, Anthony Davidson és Johhny Herbert is "volánhoz" ült.

A névsort nézve igazi csemegét jelentett még a hatszoros olimpiai bajnok pályakerékpáros Cris Hoy, valamint a versenyzéssel kacérkodó Nicolas Hamilton, aki a regnáló világbajnok testvére.

2020 Bahrain Virtual Grand Prix Highlights | F1 Esports

The first Virtual Grand Prix saw a host of drivers and race fans compete against each other including Lando Norris, Liam Payne, Ian Poulter, Nico Hulkenberg,...


Az igazi összecsapást megelőző futamokon a magyarok is érdekeltek voltak, Bereznay Dániel révén. A fiatal e-sportoló jól versenyzett: egy 1. és egy 3. helyet szerzett.

Az est fő atrakciója a 14 körös verseny volt, ahol csak úgy röpködtek az alkatrészek az izgalmas csaták közepette. A futamot végül a Renault tesztpilótája, Guan Ju-zsu nyerte meg, míg másodikként Stoffel Vandoorne, a McLaren korábbi veresenyzője, harmadikként pedig a Mercedes jelenlegi tartalék pilótája  Philipp Eng ért be.

Formula 1 on Twitter

What a result! @gyzhou_33 WINS the Bahrain #VirtualGP @svandoorne picks up P2, with @Philipp_Eng third #F1Esports

A széria egy hét múlva folytatódik az Ausztrál nagydíjjal. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egyes csapatokat akkor kik képviselik majd.

Borítókép: Facebook.com/F1

Videók