Tartalékcsapattal is készül az Alpha Tauri a szezonra

Minden eshetőségre felkészül az istálló.


Tartalékcsapattal készül a Forma-1-es Alpha Tauri istálló arra az esetre, ha a világbajnokság a tervek szerint nyáron elindulhat, és a helyszínek valamelyikén a csapatban dolgozók közül valaki pozitív koronavírus tesztet produkálna.

Franz Tost csapatfőnök a Süddeutschen Zeitungnak adott interjújában azt mondta, ha a versenyhétvége előtt, vagy alatt valamelyik munkatársukról kiderül, hogy koronavírusos, akkor - a fertőzés súlyosságától függően - azonnal kórházba vagy házi karanténba kell mennie.

"Egy ilyen esetben a lehetséges kontaktok miatt azt a részleget, ahol a fertőzött kolléga dolgozik, teljes egészében le kell cserélnünk, ezért felállítunk olyan tartalékcsapatokat, amelyek azonnal az adott versenypályára tudnak utazni" - mondta Tost, hozzátéve, hogy az európai helyszíneken ez könnyen és gyorsan megoldható.

"Minden egyes műszaki szakemberünknek és szerelőnknek kell, hogy legyen helyettese, mert a mostani helyzetben csak így biztosíthatjuk, hogy rajthoz álljunk"
- nyilatkozta a csapatfőnök.
Tost úgy vélte, a világbajnoki idény biztosan el tud kezdődni július elején Ausztriában.

"Bárkivel fogadok egy üveg borban, hogy Spielbergben, a Red Bull Ringen versenyezni fogunk"
- jelentette ki.

Az F1 idénynyitó márciusi Ausztrál Nagydíját törölni kellett, és ugyanerre a sorsra jutott a monacói, valamint a francia futam, további hét versenyt pedig elhalasztottak.

A sorozatot irányító és a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media abban reménykedik, hogy júliusi kezdéssel 15-18 viadalt így is meg tudnak rendezni december elejéig-közepéig, ugyanakkor a végleges módosított naptár még nem készült el. 

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók