Sztorik, amik a Forma-1-es rajtszámok mögött bújnak

Egykori győzelmek, babonák és családi ünnepnapok is befolyásolják a pilóták döntését.


A pilótáknak minden szezon előtt el kell dönteniük, hogy milyen rajtszám szerepel majd autójukon. Ezek megválasztásakor viszonylag szabad kezet kapnak. 2 és 99 között bármelyik számot felragaszthatják az autójukra, kivéve a 19-est. Ez utóbbi a tragikus balesetet szenvedő Jules Bianchi rajtszáma volt, melyet halála után az FIA visszavonultatott. Az 1-es számot kizárólag az előző évad világbajnoka viselheti, ezt azonban nem teszik kötelezővé számára a szabályok. Bár akadnak, akik nem babonásak a különböző számok tekintetében, sok olyan pilóta is van, akinek valami miatt különösen jelentős az autó orrán szereplő szám. Nézzük kik azok, akik tudatosan választották ki rajtszámukat!

Az idén visszatérő Fernando Alonso ezúttal is a 14-essel hajt majd a pályára, amelyet babonából visel majd autóján. A spanyol ezzel a rajtszámmal lett világbajnok 1996-ban, gokartban, ráadásul július 14-én szerezte meg a bajnoki címet.

Carlos Sainz az 55-össel vág neki a szezonnak. A versenyző kedvenc száma a 19-es, azonban ezt már Felipe Massa birtokolta, amikor a spanyol bekerült a száguldó cirkuszba.

Bár Lewis Hamilton viselhetné az 1-est, ő úgy döntött, ezúttal is ragaszkodik a 44-eshez, amit még gokartos korában viselt.

Korábban ugyan így járt el Sebastian Vettel is, aki győzelme ellenére maradt az 5-ösnél.

Sergio Perez száma ugyanakkor nem az autóversenyzéshez köthető. A mexikói a kedvenc labdarúgójának Ivan Zamoranonak a mezszámát használja a futamokon.

"América rajongó vagyok és amikor Bam-Bam megérkezett a klubhoz, nagyon tetszett a játéka, és az amilyen gólokat szerzett. Ő a 11-es számú mezt hordta, így én ezzel a számmal kezdtem versenyezni.”

Az idén debütáló Mick Schumacher a 47-es versenyez majd, aminek több oka is van.

„A 4 és a 7 a két kedvenc számom, de már mind a kettő foglalt volt, így összekapcsoltam őket. Ráadásul, ha a családom tagjainak születésnapi dátumát összeadjuk a 47-est kapjuk”

Nem csoda, hogy a 7 az egyik kedvenc száma Micknek, hiszen édesapja pont ennyiszer ünnepelhetett világbajnoki címet.

Forrás: Marca.com

Borítókép: GettyImages

Videók