Száz lóerő a különbség a Renault és a Mercedes között?

Ezt állítja a Red Bull csapatfőnöke…


 

Nem kevesebb, mint száz lóerővel marad el a Renault erőforrásának teljesítménye a Mercedesétől – állítja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. A franciák nem örülnek partnerük hozzáállásának, s szerintük ennél azért jóval árnyaltabb a kép…

„A motorunk vezethetetlen, ez szabad szemmel is jól látható, és ez jön le a versenyzőink beszámolójából is” – panaszkodott Christian Horner a csapata számára csalódást keltően sikerült ausztrál nagydíjhétvége után. Versenyzői, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat mindhárom nap küszködtek a pályán, ráadásul a megbízhatósággal is adódtak problémáik, melynek következtében az ausztrál már el is veszítette egyik idei motorját a négyből, míg az orosz nem tudott elrajtolni a vasárnapi futamon.
 
És ha el is indult volna, vélhetően hasonló problémákkal találta volna szembe magát, mint csapattársa, aki motorerő híján képtelen volt megelőzni a Sauber-Ferrarit vezető Felipe Nasrt. Horner állítja, „az erőforrásunk jelenleg nagyjából száz lóerővel gyengébb a Mercedesénél.” Mindez már csak azért is aggasztó lehet számukra, mert a Renault elmondása szerint 2014 végén 60 lóerő volt a lemaradásuk, s a tél folyamán azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy éppen ennyit javítsanak 2015-ben.
 
És ez még nem minden: Horner szerint a kiszámíthatatlanul viselkedő motor a felelős azért is, hogy Danyiil Kvjat autójában elromlott a váltó az ausztrál futam előtt fél órával. „Danyiil autójában elromlott az ötös sebességi fokozat. De hogyan? Nem tudjuk! Talán köze van a motor erős vibrációjához” – magyarázta a csapatfőnök.
 

Videók