Szájkarate: durva balhé az F1-ben, beszóltak Alonsónak!

"Alig várom, hogy visszavonuljon!"


 

Ismét sikerült egymásra találnia a két „barátnak” az F1-ben. Fernando Alonso és Kevin Magnussen az elmúlt években nem egyszer összeakaszkodott már a versenypályán és azon kívül – bokszmeccsük következő menetét Monza hozta el. Az időmérő edzés Q2-es szakaszának hajrájában bonyolódtak csatába az első kanyarban, amelynek az eredménye egy FIA-vizsgálat lett, valamint az, hogy mindketten lemaradtak a javítás lehetőségéről és a Q3-ról.

 

Alonso már a csapatrádióban gúnyos nevetés kíséretében konstatálta, hogy Magnussen meg akarja őt előzni, kiesése után is odaszúrt ellenfelének. „Van a versenyzőknek több különböző fajtája, és vannak a haasosok, akiknek bár a harmadik-negyedik legjobb autó áll rendelkezésükre, mégis kiesnek a Q2-ben” – élcelődött. Hozzátette, a kiesés nem neki fájt, aki amúgy sem jutott volna tovább, hanem Magnussennek, akinek a top 10-ben lett volna a helye. Emellett azt is elmondta, nem tartja túl okosnak a dán megmozdulását.
 
 

 

Mindezek után Magnussen sem fogta vissza magát, amikor az FIA büntetést végül nem hozó tárgyalása után csapata sajtótájékoztatóján kérdezték az incidensről. „Fernando szándékosan próbált közel maradni hozzám a Parabolicában. Már a Parabolica bejáratánál szándékosan közel jött, hogy tökéletes szélárnyékot foghasson, és megelőzzön az első kanyarban. Ez tiszteletlenség volt részéről. Az időmérő után odajött hozzám, és a képembe nevetett. Teljességgel tiszteletlen volt. Már alig várom, hogy visszavonuljon” – szúrt vissza az őt bosszantó spanyolnak.
 
 
Mindezek után Alonsót is megkérdezték, mit szól Magnussen szavaihoz, ám ő egy legyintéssel elintézte a dolgot: „Semmit” – felelte.

Videók