Steiner: Scumachernek még van ideje megmutatni, mire képes

Már csak az a kérdés, hogy él-e a lehetőséggel.


A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint Mick Schumachernek még mindig megvan a lehetősége, hogy megmutassa, mire képes, és ezzel meggyőzze csapatát, hogy megtartsa őt 2023-ra is.

Míg Kevin Magnussen többéves szerződést kötött a Haasszal, Schumacher eredeti kétéves szerződése az amerikai együttessel a szezon végén lejár. A 23 éves pilóta 2022-es szezonja nehezen indult, miután Dzseddában és Monacóban súlyos balesetet szenvedett. A hercegségben bekövetkezett karambolja – mellyel komoly anyagi kárt okozott csapatának – után Steiner nyilvánosan figyelmeztette Schumachert, hogy tegyen mindent.

A német ezt követően már elkerülte a bajt és megszerezte első pontjait.

A Ferrari Pilóta Akadémia tagjaként Schumacher helye a Haasnál valószínűleg attól függ, hogy a Scuderia folytatja-e a fiatal német támogatását. Steiner szerint azonban még nem született döntés Schumacher jövőjét illetően.

"Még mindig azt vizsgáljuk, mi a legjobb a csapatnak" - mondta Steiner a Laola1 osztrák műsorszolgáltatónak.

„Csak a technikát nézzük, vagy a pilóta tulajdonságait?”

„Őszinte leszek, nem tudjuk, hogy Mick marad-e vagy sem. Nagyon jó versenyei voltak Kanadában, Nagy-Britanniában és Ausztriában, de hiányzik belőle a következetesség, gyakrabban kellene erősnek lennie."

"Nem rohanunk a versenyzők megválasztásával, és Micknek még van lehetősége megmutatni, mire képes."


A Ferrari csaaptfőnöke, Mattia Binotto azt mondta Maranellóban, hogy a Ferrari hamarosan tárgyalásokat kezd Schumacherrel, a Haasszal együtt.

„Néhány versenyen leülünk vele, mérleget készítünk a szezonról, és ezt megtesszük a Haasszal is, és meghozzuk a legjobb döntést a jövője számára” – mondta Binotto.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor
 

Videók