Steiner Mick Schumacherről: egyszerűen ki..szottul hihetlen!

A Haas csapatfőnöke nem volt elragadtatva a Japánban látottaktól, lehet ez volt az utolsó csepp a pohárban tavaly?


Hamarosan könyvet jelentett meg Günther Steiner „Surviving to Drive” címmel. A boltokba kerülő kötetben szó esik Mick Schumacher japánban bemutatott produkciójáról, ahol az első szabadedzésen a bokszba visszavezető köre közben törte össze az autót, ezzel 700 000 dolláros - 241 millió forintos - kárt okozva a csapatnak.

„A ki..szott levezetőkörben történt! A levezetőben! Persze, nagyon vizes volt az aszfalt, de senki nem nullázta le a kocsiját miközben a bokszba indult vissza. Öt perc után elvesztettük a versenyautónkat és újat kellett építenünk. Nem lehet egy olyan pilótám, aki képtelen visszahozni biztonságban az autót a garázsba. Ez egyszerűen ki..szottul hihetetlen. Hány embert vehetnénk fel 700 000 dollárból?
És meg kellett találnom a módját, hogy előteremtsük azt a pénzt.”

Nem ez volt az egyetlen balesete a német versenyzőnek, 2022-ben összesen kétmillió dolláros kárt okozott a csapatának, így az ingatag teljesítménye mellett ez is lehetett döntő tényező honfitársa, Nico Hülkenberg szerződtetése mellett az idei évre.

A hétszeres világbajnok, Michael fia a Mercedesnél lelt menedékre, ahol tartalékversenyzőként kezdheti el újraépíteni karrierjét.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók