Steiner csalódott és frusztrált Schumacher miatt

Ez nagyon rosszkor jött a németnek.


Günther Steinernek csalódást okozott az első szabadedzés után balesetet szenvedő Mick Schumacher.

A fiatal német számára vegyes érzelmekkel indult a Japán Nagydíj. Schumacher az első szabadedzésen ugyan megszerezte a hetedik helyet, ám azt követően egy próbarajtnál megcsúszott és alaposan összetörte autóját. Az esetet követően a pilóta a második szabadedzésre már nem tudott kiállni, mivel jelentős kár keletkezett az általa vezetett Haasban. A gyakorlást követően a csapatfőnök, Günther Steiner nem rejtette véka alá a véleményét, Schumacher hibájával kapcsolatban.

„Csalódást okozott” – mondta az F1TV-nek.

„Csak kimentünk lepróbálni a versenyrajtot, hogy adatokat gyűjtsünk vasárnapra, majd befelé tartva Mick összeütközött az autóval, megcsúszott a vízen, és nekiütközött a falnak, ami eléggé megrongálta az autót. Az egész eleje összetört, de az alvázat is le kell cserélnünk, mert nem vagyunk biztosak abban, hogy van-e rajta repedés vagy sem, és a futóművel nem lehet kockáztatni.”

„Talán kimehettünk volna 10 percre az FP2-ben, de ez nem fontos, jobb 100 százalékos biztonságban lenni, hogy holnapra jó formában legyen az autó.”


A Sky Sports munkatársa, Ted Kravitz szerint Schumacher autóján megrepedhetett az alváz. Új hátsó és első felfüggesztésre, első szárnyra, orrra és padlóra is szüksége van. Steiner szerint azonban az autó szombaton visszatér a pályára, mivel a Haasnak minden szükséges alkatrésze megvan a javításhoz.

„Ott lesz az autó. Hosszú este lesz a srácoknak, de újra megjavítják az autót, amihez minden alkatrészünk megvan, ez nem probléma. Szóval ott lesz.”

Schumacher feje felett viszont ennek ellenére gyűlnek a fekete fellegek. A németnek még mindig nem hosszabbították meg a szerződését, és egészen biztos, hogy ez az eset nem a pozitív irányba mozdította számára a dolgokat.

„Most már a harmadik alkalom, hogy a potenciális kárt okoz, mert meg kel vizsgálnunk, hogy mennyire repedt meg (az alváz).”

„Ez nagyon frusztráló” – zárta szavait.

Borítókép: Sp

Videók