Sokan vannak, akik nem hagyják el Schumachert

Hiába egy évvel ezelőtti síbalesete, Michael Schumachert több támogatója is hűségéről biztosította. A menedzser szerint mindez kapcsolatuk személyes jellegének fontosságát húzza alá.


Hétfőn lesz egy éve, hogy a Forma-1 rekordbajnoka súlyos síbalesetet szenvedett Franciaországban. Miközben az esetet megelőzően Michael Schumacher visszavonult versenyzőként is számos támogatóval együttműködött, egy éve értelemszerűen nem tudja ellátni a szerződésben foglalt kötelezettségeit. Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, hogy Schumachert az ásványvízgyártó Rosbacher után a két divatmárka, a Navyboot és a Jet Set is szerződést bontott a korábbi versenyzővel, aki éveken át a reklámarca volt az említett cégeknek.

Vannak ugyanakkor más márkák, amelyek már jelezték, a baleset, illetve az új reklámkampányok hiánya ellenére kitartanak a német mellett (például sapkaszponzora, a Deutsche Vermögensberatung vagy a Mercedes). Menedzsere, Sabine Kehm elmondta, korábbi együttműködésük hatékonyságát igazolja, hogy Schumacher partnereinek többsége a történtek ellenére is folytatja védence támogatását. „A koncepciónk mindig is a partneri és baráti együttműködésről szólt, mely személyes kötelékekre alapult. Ez az összetartás most kifizetődő. Továbbra is szinte valamennyi partneri kapcsolatunkat folytatjuk” – nyilatkozta Kehm a dpa-nak.

Majd hozzátette, szerinte nyilvános jelenlét sem feltétlenül szükséges ezen kapcsolatok folytatásához. „Mindig figyelembe kell venni, az ember karrierje mely szakaszában jár. Ha még fiatal, inkább keresik vele a nyilvánosságot, így nagyobb jelenlétre van szükség a reklámokban. Michaelnek erre már nem volt szüksége” - érvelt Kehm.

Az egyik hű támogató, a Deutsche Vermögensberatung ügyvezető igazgatója, Robert Peil természetesnek veszi, hogy folytatják együttműködésüket a Ferrari korábbi sztárjával. „Számunkra magától értetődő, hogy mellette állunk a nehéz időkben is” – mondta. Majd hozzátette, a szakítással sokkal rosszabbul jártak volna. „Ez végzetes hiba lenne ez a cég számára.”

Schumacher szeptember óta lausanne-i otthonában folytatja felépülését, legutóbb novemberben kaptunk róla hivatalos tájékoztatást. „Michael állapota a sérülése súlyosságához mérten javul. Nehéz és hosszú út áll előtte” – nyilatkozta akkor menedzsere.

Videók