Sergio Pérez súlyos büntetést kapott Austinban

Csak a bokszutcából rajtolhat.


A FIA közleménye szerint Sergio Pérez csak a boxutcából rajtolhat az austini futamon, mivel megsértette a szövetség versenyszabályzatát.

A mexikói pilótát azért súlytották büntetéssel, mert nem állt meg a szövetség kötelező ellenőrzésére. Az FIA fényjelzéssel tudatta Pérezzel, hogy meg kell állnia, hogy megmérjék az autó súlyát, ő azonban továbbhajtott, majd a boxutcában időzött. Ezt követően egyeztetett a csapattal, majd visszatolták az ellenőrzéshez.

Az FIA szabályzata kimondja, hogy amennyiben az autó működőképes, a pilótának minden jelzsénél kötelezően meg kell állnia.

Ezt halasztotta el Pérez, ezért kapta az egyik legszigorúbb büntetést. A szövetség a döntés meghozatala előtt, áttekintette az esetről készült videókat, meghallgatta a pilótát és a csapatot is.


Sergio Pérez nehéz helyzetbe hozta a csapatát.

Fotó: Charles Coates/Getty Images

A Raicing Pointnak a lehető legrosszabbkor jött a szankció, mivel a az Amerikai Nagydíj előtt 64 ponttal a 6. helyen áll a konstruktőri bajnokságban, akárcsak a Toro Rosso. Az előttük álló Renault 73 egységgel rendelkezik, így akár még őket is behozhatnák, így azonban még a pontszerzés is kemény feladat lesz számukra.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Forrás: motorsport.com
Videók