Sebastian Vettel tagadja a pletykákat

Nem tér vissza egykori sikerei színhelyére a négyszeres világbajnok.


Sebastian Vettel lehűtötte a kedélyeket a Red Bullhoz való visszatérésével kapcsolatos pletykákkal kapcsolatban, mondván már rég nem beszél korábbi csapatával.

A német versenyző legnagyobb sikereit a Red Bullnál érte el, a német pilóta 2010 és 2013 között négy alkalommal nyert világbajnoki címet, ráadásul a konstruktőri címeket is a Red Bull nyerte meg.

 


Vettel 2009 és 2014 között volt a Red Bullban, a legsikeresebb időszaka volt.
Fotó: GettyImages 

Vettel 2015-ben a Ferrarihoz igazolt, ahol rengeteg futamgyőzelmet aratott, de nem tudta az olasz csapattal megnyerni a vb címet.

 


Itt már a Ferrari pilótájaként.
Fotó: GettyImages

 

A 34 éves pilóta jelenleg az Aston Martin együttesénél versenyez, de a második idénye eddig nem alakul fényesen.

Az első két versenyt kihagyta, a harmadikon is kiesett, csak az imolai versenyen tudott pontot szerezni ott  a nyolcadik helyen végzett.

A négyszeres világbajnok jelenleg olyan autóban van, amely távol áll a dobogótól és még a futamgyőzelmekért sincs versenyben, ezért nagy kérdés, hogy meghosszabbítja –e a csapattal a szerződését a következő évre.Vettelnél szóba került korábban, hogy visszatér a Red Bullhoz, ugyanis a mexikói Sergio Perez szerződése 2022 után lejár.

"Évek óta nem beszéltem Christiannal (Christian Horner – szerk. megjegyzés). Ez nem igaz." – erősítette meg a hírt a négyszeres világbajnok pilóta.

Vagyis, ha a Red Bull nem jön szóba Vettel kapcsán, akár vissza is vonulhat a német pilóta.

Vettel elismeri, hogy döntése nagyban függ jelenlegi csapata az Aston Martin teljesítményétől és formájától.

„Még mindig aktív vagyok, a szerződésem az év végéig szól, még nem döntöttem. Attól függ, hogyan fejlődik az autó, hogy alakulnak a versenyek az idény hátralévő részében. Azonban a jövőm egy olyan téma, amivel foglalkozom. Rengeteg ötletem van, könnyen inspirálódom, de nem helyezek magamra semmiféle nyomást a karrieremmel kapcsolatban. A Forma 1-ben megtaláltam azt, amiben nagyon jó vagyok, amiben felvehetem a versenyt a legjobbakkal. Hogy mi lesz ezután azt csak az égiek tudják megmondani."

Két évvel ezelőtt azt mondtam: Még két évem van hátra. Most már minden nap gondolok a Forma 1-et követő életemre.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: F1planet.com

Videók