Schumacher Vettelt szerette volna a Ferrariban látni Alonso helyett

A hétszeres világbajnok már fiatalon bízott a német tehetségben.


A maranellóiak egykori elnöke, Luca di Montezemolo szerint, már korábban szerződtethették volna Sebastian Vettelt, ha megfogadták volna Michael Schumacher tanácsát, de ehelyett Fernando Alonsót választották.

Vettel 2015-ben már négyszeres világbajnokként csatlakozott a Ferrarihoz, ahol már több futamgyőzelemnek is örülhetett, viszont még mindig nem sikerült megtörni a Mercedes uralmát.

A német versenyző mint kiderült, már sokkal korábban is csatlakozhatott volna a Scuderiához: Kimi Raikkönen 2009 végén távozott az istállótól, ám ekkor végül Alonso kapta meg a helyét. Pedig épp az ideiglenes visszavonulását töltő Schumacher másról szerette volna meggyőzni az olaszokat - mindezt Luca di Montezemolo, a Ferrari akkori elnöke erősítette meg.


Fotó: Lars Baron/Getty Images

"Michael szeretett volna minket meggyőzni, hogy igazoljuk le Vettelt a Ferrarihoz, mielőtt átült volna a Toro Rossóból a Red Bullba. Akkoriban viszont éretlennek tartottuk, túl fiatalnak, éppen ezért inkább Fernando mellett döntöttünk."

Montezemolo elmondása szerint egyáltalán nem bánja akkori döntésüket: "Voltak némi személyiségbeli szempontok, de azokat leszámítva Fernando fantasztikus győzelmeket ért el velünk, és kétszer is mindössze az utolsó futamon múlt, hogy nem lett világbajnok" - mondta az exelnök.

Vettel most úgy tűnik, hogy már sosem lesz olyan sikeréhes a Ferrarinál, mint a Red Bullnál volt. Hiányzik belőle a tűz, ami ugyan most meg érkezett a csapathoz, csak Charles Leclerc személyében.

Forrás: express.co.uk
Borítókép: Paul Gilham/Getty Images

Videók