Schumacher készen áll a Forma-1-re

Mick úgy érzi, rengeteget fejlődött egy év alatt.


Mick Schumacher jó úton halad affelé, hogy megnyerje a Forma-2-es bajnokság idei szezonját. Ezen kívül nagyon úgy tűnik, hogy a hétszeres világbajnok fia fél lábbal már a Haas egyik autójában van. Saját bevallása szerint ő maga úgy érzi, készen áll a kihívásra.

Bár Mick első Forma-2-es szezonja elég felejthetőre sikerült, a második „évadban” bebizonyította mekkora fejlődésre képes. Tavaly a magyarországi futamon ugyan győzelmet ünnepelhetett, az összetettben ugyanakkor nem szerepelt jól és a tabella utolsó helyén zárta a bajnokságot.

Ehhez képest 2020-ban nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és bár csak kétszer sikerült a dobogó legfelső fokára állnia, nem sokkal a szezon vége előtt, magabiztosan, 20 ponttal vezet vetélytársai előtt.

„Az elmúlt évben folyamatosan arra törekedtem, hogy pilótaként fejlesszem magam, és ezzel a fejlődéssel nagyon elégedett vagyok” – nyilatkozta a t-online.de oldalnak.

„Ezért határozottan úgy érzem, hogy készen állok a Forma-1-re. Nagyon örülök annak is, hogy rendben vannak az eredményeim és a csapatommal folyamatosan jól teljesítünk. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is az aktuális szezonra összpontosítsunk és bajnok legyek.

Forrás: Gpblog.com

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók