Sainzot kiengedték a kórházból, indulna a futamon

Szerencsésnek mondhatja magát Carlos Sainz, hogy szombat délelőtti balesetét teljesen ép bőrrel megúszta. Bár a korábbi hírek arról szóltak, a Toro Rosso újoncát éjszakára bent tartják a kórházban, nemrég kiderült, az orvosok mégis elengedték őt.


A versenyző feltett szándéka, hogy rajthoz álljon a vasárnapi futamon, melyhez az FIA egyébként már jelezte, megadja neki a külön engedélyt (melyre az időmérő kihagyása miatt van szükség).

A spanyol az Orosz Nagydíj harmadik szabadedzésén a 13-as kanyar féktávján veszítette el uralmát autója fölött. Az Auto Motor und Sport azt írta, 309,4 km/órás tempónál történt a baj. Előbb a pálya mellett húzódó korlátnak koccant. Az így leszakadó első kerék közvetlenül a pilótafülke előtt csapódott az autónak, majd a hátsó kerekét is elvesztette, így már csak utas volt autójában. Lassulni sem volt módja, így csapódott a Tecpro-falnak, amit viszont autója orra fölemelt, s így az STR10-es egyszerűen becsúszott alá.

Ez nehezítette meg a mentést, mivel ahhoz, hogy az orvosok el tudják látni Sainzot, előbb hozzá kellett férniük. „Ez teljesen profi módon zajlott” – minősítette a pályabírók munkáját Charlie Whiting versenyigazgató, aki szerint a fal is jól vizsgázott.

Videók