Sainz nagy bukása után leintették a szabadedzést

Az olajfolt és az eső után szombat délelőtt egy komoly baleset borzolta a kedélyeket az Orosz Nagydíjon. Carlos Sainz a pálya 13-as kanyarjánál bukott hatalmasat, ami miatt 20 perccel az edzés vége előtt lendült a piros zászló. A gyakorlásnak vége.


 
 
A spanyol média jelentése szerint Carlos Sainz menedzsere fölfelé mutató hüvelykujjal jelezte, nincs komoly baj. A tudósítások szerint a spanyol versenyzőt a pálya orvosi központjába szállították helikopterrel, eszméleténél van, és a kérdésekre is válaszol. A holnapi időmérőn biztosan nem áll majd rajthoz.
 
 
A Toro Rosso spanyol versenyzője a leggyorsabb körén csúszott ki a pályáról a hátsó egyenes végén található 13-as kanyar féktávján, és a felvételek alapján óriási sebességgel csapódott a védőfalaknak. Hosszas várakozást követően kiderült, hogy Sainz eszméleténél volt és felfelé mutató hüvelykujjal jelezte, nincs komoly baja, miközben a mentőautóba helyezték őt – a pilótát mindenesetre a pálya orvosi központjába szállították kivizsgálásokra, és Franz Tost csapatfőnök szerint kétséges, hogy folytatni tudja-e a versenyhétvégét.
 
A baleset az elmosott pénteki nap következtében egyébként is roppant hektikus gyakorlás kellős közepén következett be, amelyen mindenki igyekezett minél több feladatot belezsúfolni a szokatlanul kevés maradék edzésidőbe.
 
Az egészen ma reggelig elhúzódó esőzések következtében roppant nyers pályán egymás után csúsztak ki a versenyzők – Rosberg és Kimi Räikkönen az utolsó előtti kanyarban, Sainz csapattársa, Max Verstappen pedig a legutolsóban hagyta el a pályát az egyik körén. Az egyébként a harmadik legjobb idővel záró címvédő Lewis Hamilton a hosszú célegyenes végi második kanyarban fékezte el magát.
 
A két Ezüstnyíl közé a williamses Valtteri Bottasnak sikerült beférkőznie, akinek csapattársa Felipe Massa kisebb váltóhiba miatt veszített időt az edzés elején. A brazil ennek ellenére végül az 5. pozíciót szerezte meg.
 
Az időmérő edzés az eredeti program szerint közép-európai idő szerint 14 órától venné kezdetét, de a védőkorlát elhúzódó helyreállítási munkálatai miatt állítólag elképzelhető némi csúszás.

Videók