"Russell megérdemelné, hogy a következő szezonban Hamilton csapattársa legyen"

A brit pilótától hangos a nemzetközi sajtó a Szahíri Nagydíj után.


A nemzetközi sajtó elsősorban Sergio Péreznek, a Racing Point mexikói versenyzőjének diadaláról, a Mercedes csapatának boxutcai hibájáról, valamint Charles Leclerc túlságosan merész előzési kísérletéről és balesetéről írt a vasárnapi Forma-1-es Szahíri Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Telegraph:
"Sergio Pérez nyerte az izgalmas Szahíri Nagydíjat, miközben George Russell szívfájdító módon veszítette el a győzelem lehetőségét."

The Guardian:

"Az öröm és a szívfájdalom nem is lehetett volna magával ragadóbb, mint a drámai Szahíri Nagydíjon. Sergio Pérez pályafutása első Forma-1-es győzelme miatt hullajtott örömkönnyeket, George Russell pedig letette az alapjait az F1-es karrierjének, de önhibáján kívül nem tudott kiemelkedő eredményt elérni. Russell is elismerte, hogy az ő könnyei a csalódásnak szóltak."

Daily Mail:
"Lewis Hamilton bemutatkozása óta egyetlen brit versenyző sem mutatta meg ilyen meggyőző módon a tehetségét, mint a szerencsétlenül járt George Russell."

The Sun:
"A zseniális brit kiváló teljesítményt nyújtott, amellyel bebizonyította, megérdemelné, hogy a következő szezonban Lewis Hamilton csapattársa legyen a Mercedesnél."

Spanyolország:

Marca:
"Checo Pérez történelmet írt, és győzött a Mercedes-káoszban."

Olaszország:

La Stampa:
"Katasztrófa a Mercedes számára - és egy még őrületesebb nagydíj Pérez szempontjából."

Corriere dello Sport:
"Szahíri Nagydíj: Pérez nyerte az őrült versenyt, Leclerc az út szélén maradt."

Gazzetta dello Sport:
"Russell, előbb első, aztán tizedik, Pérez, micsoda felzárkózás! Leclerc túl heves volt."

Ausztria:

Kronen Zeitung:
"Szerencse a szerencsétlenségben: a csapat hibája miatt George Russell elveszítette a győzelem lehetőségét, de legalább nem zárták ki utólag, és megtarthatja pályafutása első F1-es világbajnoki pontjait."

Kurier:

"Önmagában a dobogó kinézete is csodálkozásra adott okot a bahreini versenyen. Nyolcvanhét kör után a győztes Sergio Pérez, valamint Esteban Ocon és Lance Stroll álltak ott. Nyoma sem volt a Red Bull, valamint a világbajnok Mercedes istállóknak. Utóbbi ugyanakkor saját magát fosztotta meg a győzelem lehetőségétől."

Svájc:

Blick:
"Komoly büntetés a Mercedesnek és Charles Leclerc-nek."

Kép: Kamran Jebreili - Pool/Getty Images

Videók