Russell kiállt a kritikák kereszttűzébe került versenyzőtársa mellett

Nem indult könnyen neki az év, már az is felmerült, hogy kirúghatják.


 Minden kezdet nehéz, különösen igaz ez a Forma-1 világában, ahol az első évüket teljesítő versenyzők számára néha kell egy kis idő, míg felveszik a tempót és megtanulják a dolgokat. Nincs ez másképp Nyck de Vries esetében sem, akit most George Russell vett védelmébe a Racingnews365-nek nyilatokzva, mondván a mögöttük hagyott hétvégéken, olyan pályákon versenyeztek, amelyeken nem volt könnyű jól teljesíteni újoncként.

„Hatalmas kihívás a szezonkezdet azoknak a csapatoknak, akiknél újonccal vágnak neki az évnek, mert meg kell érteniük az autó működését. Ezért nagyon szigorúak az emberek az olyan pilótákkal szemben, mint Nyck például. Ő egy tapasztalt versenyző, de ez az első éve a Forma-1-ben.”

„Ezeken a pályákon nem könnyű elkezdeni az évet, amik a naptárban eddig szerepeltek. Én is várom már azokat, amik ezeknél normálisabbak.”

Mindemellett azonban a Mercedes tehetsége úgy látja, fontosak a kihívások, mert csak így derülhet ki, ki a legjobb valójában.

„Ezt az izgalmat adja meg ez a sport. Ha mindenki számára minden egyértelmű, akkor senki nem szerezhet versenyelőnyt. Szükség van ezekre a kihívásokra, hogy kiderüljön kik a legjobb pilóták, csapatok és mérnökök, és ők kerülhessenek a csúcsra. Ha ez túl könnyű lenne mindenkinek, nem látnák a különbségeket az emberek.”

A mezőny hétvégén Silverstoneba látogat, de Vries az első pontjaira vágyakozva érkezik meg Nagy Britanniába.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365
 

Videók