Russell így élte meg az első Hamiltonnal közös évét

A britre nagy hatással volt új csapattársa.


George Russell elárulta, hogyan élte meg az első Lewis Hamilton csapattársaként töltött szezonját.

A két brit 2022-ben került össze. George Russel három a Williamsnél töltött év után igazolt a Mercedeshez, ahol villámrajtot vett. Bár az istálló számára nem úgy sikerült a szezon, ahogy azt előzetesen remélték, Russellnek mégsem volt oka panaszra. A fiatal versenyző a szezon elején jóval dominánsabb volt, mint hétszeres világbajnok társa, ráadásul a csapat egyetlen győzelme is az ő nevéhez fűződött.


Russell és Hamilton a nehézségek ellenére az egész szezonban gőzerővel dolgozott azon, hogy segítse a Mercedes élmezőnybe való visszatérését, így könnyen elképzelhető, hogy 2023-ban ők lesznek majd a legütőképesebb páros a mezőnyben. Amennyiben a tél folyamán jól sikerülnek a fejlesztések az sem kizárt, hogy a két brit egymásért harcol majd meg a világbajnoki címért. Ez a tény sokak szerint alaposan bekavarhat majd a két pilóta viszonyába, Russell azonban nem aggódik.

„A kapcsolatunk harmonikus volt” – mondta a Mercedes honlapjának adott év végi interjújában.

„Lewissal kapcsolatban az nyűgözött le a legjobban, hogy láttam, hogyan dolgozik a csapattal, hogyan hozza ki a legtöbbet a körülötte lévő emberekből, hogyan tudja a nehéz pillanatokban is magas szinten tartani a munkamorálját. És azt is megtudtam, milyen rohadt gyors, és mennyire nagy kihívás az ő csapattársának lenni” – tette hozzá.

Hamilton Forma-1-es pályafutása során először 2022-ben fejezett be úgy egy szezont, hogy egyetlen futamot sem nyert meg, így 2023-ban biztosan még éhesebben áll majd oda a rajtvonalhoz.

Borítókép: sport365/Tóth Zsombor

Videók